Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 3 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Joker 2 heeft nu een R-rating voor extreem geweld en naaktscènes

Iedereen die Lady Gaga en Joaquin Phoenix al eens volledig naakt had willen zien, moet naar Joker: Folie à Deux. De film over de superschurk en aartsrivaal van Batman heeft een R-rating gekregen voor extreem geweld en een volledige naaktscènes.

Hoe perfect de chemie is tussen Lady Gaga als Harley Quinn en Joaquin Phoenix als Joker bleek al uit eerdere beelden. En die chemische verbindingen leiden klaarblijkelijk tot het bedrijven van passionele liefde tussen al het geweld door.

R-rating voor Joker: Folie à Deux

De opvolger van Joker (2019), de film waarmee Joaquin Phoenix een Oscar won voor Beste acteur, heeft vandaag (3 april) de R-rating gekregen van de Motion Picture Association. Dit is de op-een-na strengste kijkwaarschuwing. Alleen NC-17 komt daarboven.

Joker: Folie à Deux en nog twee films
(Afbeelding: Warner Bros.)

NC-17 houdt in dat niemand van 17 jaar of jonger de film mag kijken. Films met een R-rating mag je als 17-jarige alleen bekijken met een volwassene ernaast ter begeleiding. Ouders wordt dringend verzocht meer te weten te komen over de film, voordat ze hun nog niet volwassen kinderen meenemen. In het geval van Joker: Folie à Deux betekent dat dus extreem geweld en volledige naaktheid, meldt Variety. De film gaat op 4 april 2024 in première.

Lady Gaga als actrice

Lady Gaga was ooit vooral zangeres en rode loper-koningin, tegenwoordig is ze in steeds meer films te zien als actrice. Met haar rollen in House of Gucci en A Star is Born zette ze vooral ijzersterke acteerprestaties neer, al vond de pedante familie Gucci haar vooral Russisch in plaats van Italiaans klinken.

Joker 2 krijgt R-rating voor extreem geweld en naaktscènes
De nieuwe filmposter van Joker 2 (Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

En mocht je de puberale drift hebben om Lady Gaga naakt te willen zien, weet dan dat zo ook in A Star is Born in evakostuum door het beeld loopt. Die film stream je op Amazon Prime Video.

Marilyn Monroe maakte het bonter dan Harley Quinn

Het kan dus nog net iets bonter. Check bijvoorbeeld de film over Marilyn Monroe met Ana de Armas in de hoofdrol, die wel een NC-17 rating kreeg.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.