Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 29 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Hier zijn Lady Gaga en Adam Driver in House of Gucci

De eerste trailer van House of Gucci, met onder anderen Lady Gaga, Adam Driver en Al Pacino in de cast, was er al. Nu zijn er nieuwe beelden. En die zullen de familie weer pijn doen.

Gucci levert met frisse tegenzin wel kleding voor de film, maar de familie walgt van de cast.

Lady Gaga en Adam Driver in trailer House of Gucci

De door Ridley Scott geregisseerde film vertelt de tragedie van Maurizo Gucci en de neergang van het mode-imperium. Centraal staan de gebeurtenissen en de nasleep van de moord in 1995 op Maurizio Gucci, gespeeld door Adam Driver. In de film zie je hoe zijn vrouw Patrizia Reggiani (Lady Gaga) plannen maakte om om hem na de verkoop van zijn aandelen om het leven te brengen. Hieronder zie je eerde de nieuw trailer, en daaronder de eerdere teaser.

De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en het is een verfilming van het boek The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed.

Familie Gucci walgt van de cast

De familie Gucci walgt van de cast van de aankomende film House of Gucci (2021), waarin hoofdrollen zijn weggelegd voor Lady Gaga en Adam Driver. Vooral Al Pacino wordt door het slijk gehaald.

Leden van de hautaine Italiaanse familie Gucci spreken zich niet zo snel publiekelijk uit. En doen ze dat wel, dan is de kans op een complimentje tussendoor nihil. De nieuwe film van regisseur Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Gladiator (en het vervolg), The Martian), met name de cast, wordt dan ook gezien als ‘walgelijk’.

Beledigd door Jared Leto

Naast Lady Gaga en Adam Driver bestaat de cast uit onder anderen Jared Leto (Paolo Gucci), Al Pacino (Aldo Gucci) en Mădălina Diana Ghenea (Sophia Loren). De meeste mensen zouden dit een sterrencast noemen, maar verschil moet er blijven.

Patrizia Gucci, een van de nichten van Maurizio, vertelde tegen Associated Press wat ze van de kaal gemaakte Jared Leto vindt. “Walgelijk, verschrikkelijk. Ik voel me nog steeds beledigd als ik hem zie als Paolo.”

familie, gucci, cast, house of gucci, adam driver, lady gaga, jared leto
Jared Leto (links) als Paolo Gucci (Afbeelding: Getty)

“Ik spreek niet alleen namens mezelf, maar namens de hele familie”, voegt Patrizia toe. “Ze stelen de identiteit van een familie om winst te maken en om het inkomen van het Hollywood-systeem te vergroten. Ons gezin heeft een identiteit en recht op privacy. Er valt over veel te praten als wat betreft een film, maar er is een bepaalde grens die niet kan worden overschreden. Dat gebeurt nu wel in House of Gucci.”

‘Al Pacino is dik, klein en lelijk’

De spreekbuis van de familie gaat nog even door met moddergooien op de cast van House of Gucci. Over de keuze voor Al Pacino, niet de minste acteur, is ze bijvoorbeeld niet te spreken. “Mijn grootvader was een zeer knappe man, zoals alle mannen in onze familie. Groot, blauwe ogen en uiterst elegant. Nu wordt hij gespeeld door Al Pacino, die van zichzelf al niet de grootste is. Op de foto’s op de filmset ziet hij er dik, lelijk en klein uit, met grote bakkebaarden. Ronduit beschamend, want zo lijkt hij helemaal niet op mijn grootvader.”

familie, gucci, cast, house of gucci, adam driver, lady gaga, al pacino
Al Pacino als Aldo Gucci (Afbeelding: Getty)

De première van House of Gucci staat gepland op 26 november 2021. Lees hier meer over het leven van de vermoorde Maurizio.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.