Er komt een vervolg op de film Gladiator en dit is waar hij over gaat

Het is inmiddels alweer bijna twintig jaar geleden dat we met open mond naar Gladiator keken. Het epische spektakelstuk met Russell Crowe in de hoofdrol sloeg in als een bom. Het tragische verhaal van generaal Maximus die zich als gladiator terug moest knokken. Deze film van Ridley Scott domineerde de Academy Awards dat jaar. Volledig terecht en het verleden gaat zich herhalen. Er komt namelijk een vervolg.

Opnieuw is de regie in handen van Ridley Scott die er niet vies van is om terug te keren naar een klassieker. In de afgelopen jaren kwam hij namelijk ook al met een vervolg op Blade Runner (Blade Runner 2049) en op Alien (Alien: Covenant). Deze werden prima ontvangen en zijn beiden een aanrader voor liefhebbers van het origineel. Dat belooft dus veel goeds voor het vervolg op Gladiator.

Bijzonder script

Volgens Deadline richt het tweede deel zich niet op Maximus. Logisch, want zoals je inmiddels wel weet overleefde hij het eerste deel niet. Daarom gaat Gladiator 2 volgens geruchten over Lucius. Dit was het neefje van de door Joaquin Phoenix gespeelde Commodus. Gelukkig lijkt deze jongen niet op zijn laffe oom en werd hij juist geïnspireerd door het heldhaftige optreden van Maximus.

? GLADIATOR (2000) | Full Movie Trailer in HD | 1080p

When a Roman General is betrayed, and his family murdered by an emperor’s corrupt son, he comes to Rome as a gladiator to seek revenge. —————- Cast: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen #MoviePredictor #trailer #BestMovie

Klinkt prima, maar er is ook nog een ander script dat op de plank ligt. Deze werd in opdracht van Ridley Scott en Russell Crowe geschreven door Nick Cave. Dit was in 2017 en dat leverde een heftig script op. Hierin overleeft Maximus het eerste deel. Althans, hij wordt weer tot leven gewekt door een schaduw wezen. Vervolgens krijgt Maximus visioenen dat zijn vrouw en kind nog leven. Wat volgt is een met bloed doordrenkte zoektocht. Best episch toch?

Releasedatum Gladiator 2

Welke van de twee het ook gaat worden, wij kunnen niet wachten op het vervolg op deze epische film. Helaas gaat dat nog wel even duren, want Gladiator 2 moet nog in productie gaan.

Reageer op artikel:
Er komt een vervolg op de film Gladiator en dit is waar hij over gaat
Sluiten