Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 29 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: snoeiharde opvolger van Zack Snyders zombie-hit

Deze zomer werd de prequel van Netflix Original Army of the Dead officieel onthuld, vanaf nu is de film te streamen. Bekijk hier de eerste beelden van Army of Thieves, net als zijn voorganger gemaakt door Zack Snyder. Noteer het op een briefje, dit wordt de definitieve doorbraak van Matthias Schweighöfer. Ook Nathalie Emmanuel (Game of Thrones) speelt een grote rol.

Army of the Dead, over een casino-kraak tijdens een zombie-uitbraak, verscheen in mei dit jaar op Netflix en was direct een grote hit. Zack Snyder imponeerde met de verrassende zombie-gangsterfilm, waarin Dave Bautista als Scott Ward de show stal. Nu is er al een tweede film op Netflix.

Army of Thieves op Netflix

De prequel speelt zich zes jaar voor de gebeurtenissen in Army of the Dead af, tijdens de beginfase van de zombie-uitbraak. Centraal staat Ludwig Dieter (Matthias Schweighöfer), die je nog kent uit de vorige film. In zijn beginjaren als kluiskraker wordt hij ingehuurd door een mysterieuze vrouw om zich bij een groep van Interpols meest gezochte criminelen te voegen. Doel: een reeks legendarische, hyper-beveiligde kluizen door heel Europa kraken.

Het sterke aan de films van Zack Snyder is dat de focus niet ligt op de oorsprong en opkomst van zombies. Die zijn er gewoon, op de achtergrond. Zo is er meer ruimte voor diepgang in andere verhaallijnen. En dan die onovertroffen beelden van Zack Snyder. In de trailer zie je direct de hand van de regisseur, er zijn maar weinig die dat kunnen.

Army of the Dead niet gezien? Bekijk eerst de opvolger

Mocht je de mei verschenen film Army of the Dead nog niet hebben gezien, wacht dan nog even. Als je eerst Army of Thieves streamt, zie je de films van Zack Snyder in chronologische volgorde. Dan hou je actiebeest Dave Bautista als Scott Ward bovendien nog even te goed. De opvolger is nu in ieder geval te zien op Netflix.

army of thieves, zack snyder, opvolger, army of dead, nu op netflix
(Afbeelding: Netflix)

De voorganger van Army of Thieves is nogal bruut. Maar check deze scène die zelfs Army of Dead te ver ging.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.