Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Lady Gaga klinkt eerder Russisch dan Italiaans in House of Gucci’

Eerst kreeg de cast van House of Gucci, met Jared Leto en Al Pacino in het bijzonder, al fors kritiek van de familie zelf. Dat ging over het uiterlijk. Nu moet Lady Gaga het ontgelden. “Sorry, maar ze klinkt eerder Russisch dan Italiaans.”

Hoewel Lady Gaga lovende kritieken krijgt over haar rol als Patrizia Reggiani in de film House of Gucci is een van de stemcoaches van de betreffende film niet bepaald tevreden. Zij vindt het nagebootste Italiaanse accent van de zangeres niet geslaagd. De zangeres zou meer klinken als een Oost-Europese vrouw dan een Italiaanse. Dit meldt The Daily Beast.

‘Lady Gaga klinkt eerder Russisch dan Italiaans’

“Ik vind het lullig om te zeggen, maar haar accent klinkt niet Italiaans, eerder Russisch”, aldus Francesca De Martini, een Italiaanse actrice die tijdens de film optrad als stemcoach voor haar medespeler Salma Hayek. “Salma had opnames en vroeg om een stemcoach. Ik denk dat ze het idee had dat ze niet goed klonk en het juist graag goed wilde doen. Daar heb ik haar bij geholpen. En terwijl ik haar hielp, luisterde ik ook naar Lady Gaga. Haar accent klonk gewoon niet natuurlijk.”

Luister de eerste zin in de trailer en oordeel zelf.

Francesca de Martini De Martini deed zelf ook auditie voor House of Gucci. Ze werd echter niet uitgekozen om een van de rollen te vertolken. Wel werd haar daarna gevraagd om zich in te spannen als stemcoach voor Salma Hayek. Overigens was het accent van Lady Gaga niet het enige dat geen goedkeuring kon wegdragen, want volgens de stemcoach klonk Hollywood-veteraan Al Pacino ‘te New Yorks’ en had Adam Driver überhaupt geen Italiaans accent.

Juist zo opgegaan in rol voor House of Gucci

Lady Gaga liet zelf eerder weten juist zo in haar rol van Patrizia Reggiani te zijn opgegaan, dat ze anderhalf jaar lang met haar accent sprak. Ook in haar normale leven. “Ik heb me voor House of Gucci echt ondergedompeld in het leven van Patrizia, om haar zo echt mogelijk te kunnen neerzetten. Dat zorgde soms weleens voor rare momenten, wanneer ik als Patrizia sprak terwijl ik met familie of vrienden was.”

House of Gucci gaat in Nederland op 25 november 2021 in première.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.