Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 16 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Zeeman dropt betaalbare streetwear-collectie SKEER

Ooit waren er al de designsneakers en verschillende fancolleties, naar nu gaat Zeeman weer een stapje verder. De Nederlandse winkelketen lanceert een streetwear-collectie, SKEER genaamd.

Dat fancollecties van budgetwinkels populair zijn, is geen nieuws meer. Scapino, Lidl, FEBO, iedereen doet mee. Maar voorop in dit rijtje loopt toch echt Zeeman.

SKEER: de streetwear-collectie van Zeeman

SKEER betekent in straattaal ‘blut’ of ‘goedkoop’. Bij de streetwear-collectie wordt deze term met een knipoog gebruikt. Want het dragen van de items betekent volgens Zeeman allerminst dat je geen geld hebt of armoedig bent. Maar dat je geen dure merkkleding nodig hebt om je status aan te ontlenen en dat je het zelfvertrouwen hebt om dat te laten zien.

De streetwear-collectie bestaat uit uiteenlopende items. Denk aan een bomber jack, hoodie, trainingspak, T-shirt en zelfs een badjas en slippers. Anders dan bij de fancollecties van Zeeman bestaat de SKEER-collectie niet uit geel-blauwe items. Zwart voert de boventoon en het SKEER-statement hoeft niet uitgelegd te worden als je de items ziet.

Hiphopartiest Hef

Hiphopartiest Hef is het gezicht van de campagne en schreef een exclusief rapnummer om de collectie. Zijn relatie met Zeeman stamt naar eigen zeggen terug tot zijn kindertijd. “Als mama zei ‘kom shoppen’ dan wist ik al waar ik heen ging, fully Zeeman liep Bundy dan elk feest in”, rapt hij onder meer.

streetwear collectie, zeeman, skeer

Hef is nu een toonbeeld van succes, maar is met niets begonnen. Omdat geluk voor hem niet zit in materiële zaken, wil hij zijn luisteraars bijbrengen dat je er ook in betaalbare kleding goed uit kan zien. “Het gaat om wie je bent, hoe je denkt, en niet je kleding”, rapt hij.

Doezoe voor een barkie

“Kleren maken de man niet, deze man die maakt de kleren, eruitzien als een doezoe voor een barkie moet je leren”. Vrij vertaald: een betaalbare outfit kun je dankzij jouw persoonlijkheid de uitstraling van een dure outfit meegeven. Dat is dus waar de SKEER-collectie van Zeeman voor staat.

zeeman, streetwear collectie, skeer

De streetwear-collectie SKEER is vanaf 19 november 15.00 uur exclusief online verkrijgbaar via de website van Zeeman.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.