Kyara Spierings
Kyara Spierings Elektrische fiets 17 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is de meest stijlvolle en betaalbare elektrische fiets van dit moment

Je kunt er niet meer omheen: de elektrische fiets is onderdeel van het huidige straatbeeld geworden. Misschien heb je er zelf ook al eentje of ben je nog druk op zoek naar het juiste model dat past bij jouw eisen. Mocht je tot de laatste groep behoren, dan is dit misschien een kanshebber. De Propella V3.0 heeft namelijk niet alleen de looks, maar ook de betaalbare prijs waar je naar zoekt.

Propella maakt al sinds 2016 betaalbare e-bikes met een minimalistisch ontwerp. Hun nieuwste model (de V3.0) is daar geen uitzondering op. Deze elektrische fiets is stijlvol, snel en beschikbaar in twee verschillende smaken: de single speed- en de 7-speed-versie.

Een elektrische fixie

Zoals de naam doet vermoeden heeft de 7-speed-versie meer versnellingen dan de single-speed-bike en kost daarom ook wat meer. Voor €180,- minder heb je de single-speed, waar je in het platte Nederland waarschijnlijk meer dan voldoende mee uit de voeten kunt. Dit is dus eigenlijk een elektrische fixie.

Deze stijlvolle elektrische fiets ondersteunt je tot een snelheid van 29 kilometer per uur bij het trappen. Afhankelijk van hoe veel trapondersteuning je gebruikt en in welke versnelling je fietst heb je op een volle accu een range van tussen de 32 tot 72 kilometer. De 36V7Ah batterij is in 2,5 uur volledig opgeladen.

Elektrische fiets zonder concessies

De Propella V3.0 ziet er super strak uit, trapt lekker weg en is behoorlijk krachtig. Zeker voor de relatief lage prijs die hij meedraagt. Je zou dan denken dat ze ergens op moeten besparen zoals de brouwkwaliteit, maar dat is zeker niet het geval.

Propella V3.0 stijlvolle betaalbare Elektrische fiets 2
De 7-Speed en Single Speed. (Afbeelding: Propella)

De fiets heeft metalen trappers, een lichtgewicht aluminium frame van 15,6 kilo en een LCD-display verwerkt in het stuur. Het enige dat wel ontbreek aan deze elektrische fiets zijn lampen. Gelukkig kun je die gewoon zelf monteren. Is er dan helemaal geen verschil met prijzigere e-bikes? Dat toch wel. De batterij is namelijk duidelijk op het frame bevestigd. Bij duurdere fietsen zit deze meestal in het frame verwerkt.

Stijlvolle en betaalbare e-bike

Ondanks dat kleine verschil is de Propella V3.0 een uitstekende en vooral stijlvolle elektrische fiets. Zeker voor die prijs, want hij heeft een vanafprijs van omgerekend 922 euro. Helaas levert Propella zelf niet in Nederland, dus moet je wat meer moeite doen om deze e-bike hier te krijgen. Maar wat ons betreft is hij die moeite wel waard.

Propella V3.0 stijlvolle betaalbare Elektrische fiets 2
Goede look toch? (Afbeelding: Propella)

Zoek je juist een elektrische fiets die geschikt is voor het zwaardere werk? Check dan heel snel de eerste e-bike van Jeep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Propella

Reageer op artikel:
Dit is de meest stijlvolle en betaalbare elektrische fiets van dit moment
Sluiten