Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 26 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Groene kamado-bbq bij Bol is goedkoop Big Green Egg-alternatief

Vergeet Action of Lidl. Daar vind je ook vaak een Big Green Egg-alternatief, maar een kamado-barbecue wil je in het groen en niet in het zwart. Althans, dat is onze verwende voorkeur. Check deze bbq van Patton, die je bij Bol.com nu voor een prikkie op de kop tikt.

Deze kamado-barbecue bij Bol.com heeft een grilloppervlak met een diameter van 28 centimeter. Daarmee is de bbq iets groter dan de Big Green Egg Mini (25 centimeter) ter waarde van 759 euro.

Groene kamado-bbq als Big Green Egg-alternatief

Voor alle duidelijkheid: de kamado is niet uitgevonden door Big Green Egg. Het de benaming van een Japans grillapparaat met een geschiedenis van zo’n 4000 jaar. Met dit type barbecue kun je kort gezegd perfect temperatuur beheersen en daardoor vlees langzaam laten garen.

groene kamado bbq bij bol com als goedkoop big green egg alternatief
(Afbeelding: Patton)

Net als grills van Big Green Egg heeft de de kamado-bbq van Patton die je nu bij Bol.com koopt een keramische schaal. Deze is volgens de fabrikant bestand zo’n 1.000 graden Celsius. Naast grillen kun je hierin ook roken, en zelfs bakken.

Wat kost de barbecue bij Bol.com?

Deze groene kamado-houtskoolbarbecue is bij Bol.com nu te koop voor 189 euro. De verzendkosten zitten er bij in en je hebt 30 dagen bedenkttijd. Hoe dan ook een stuk goedkoper dan de Big Green Egg Mini van 795 euro.

groene kamado barbecue bol com goedkoop alternatief big green egg barbecue
(Afbeelding: Patton)

Nou is er echt wel wat kwaliteitsverschil, maar bij de laatstgenoemde betaal je ook veel voor het merk en de marketing daaromtrent. De reviews voor de barbecue van Patton zijn met een gemiddelde van 4,4 sterren in ieder geval positief.

Korting op de originele Green Egg

Mocht je nog verwender zijn dan wij en alleen genoegen nemen met een échte Green Egg, weet dat je nu tot 900 euro korting krijgt. Ook zijn er kleinere modellen in de aanbieding. Dit alles ter ere van het jubileumjaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.