Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Hebbedingen 8 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Vergeet Lidl, Big Green Egg geeft €900 korting op de échte BBQ

Steeds vaker zie je bij Action of Lidl een kamado-barbecue, geïnspireerd op de Big Green Egg. Maar niets gaat boven het groene origineel. Je krijgt nu tot 900 euro korting.

Al 50 jaar faciliteert Green Egg de vetste culinaire creaties en dit viert het met een minstens zo vette korting op hun iconische barbecue. Medium of large, met wieltjes of met een houten meubel – meerdere varianten zijn honderden euro’s goedkoper dan normaal.

Zodra de hemel zich vult met het ijzingwekkende gekrijs van eksterjongen en de kinderen van de buurman, vervult ons hart zich met vreugde. Het buitenseizoen is begonnen. Deze week is het zover. Meerdere dagen lenen zich perfect om de kamado-barbecue voor het eerst aan te zwengelen, of er een te kopen als je er nog geen hebt. In dat geval komt het goed uit dat Big Green Egg dit jaar Abraham ziet en de befaamde barbecues in de uitverkoop gooit. Kost nog steeds wat meer dan de namaakedities bij Action en Lidl, maar het verschil in kwaliteit mag er wezen.

Big Green Egg-barbecue met korting in jubileumjaar

De Big Green Egg Medium (grilloppervlak: diameter van 40 centimeter) kost normaal gesproken een forse 1.948 euro. Met 499 euro korting is hij nog steeds niet goedkoop, maar daar krijg je wel een iconische barbecue voor terug die zijn strepen ruimschoots verdiend heeft. De prijs zit hem met name in het materiaal van de barbecue, dat volgens de makers uit door NASA ontwikkeld keramiek bestaat.

Voor het medium-model betaal je nu nog 1.499 euro. Hier krijg je ook nog een gratis workshop voor twee personen bij of een uitgebreid starterspakket. Nee, dat hoef je bij Action of Lidl niet te verwachten. Levering is bovendien gratis en dat is mooi, want met 45 kilo is het een aardig zwaar ding.

big green egg barbecue 900 euro korting kamado bbq
(Afbeelding: Green Egg)

In de Green Egg kun je vlees bakken, stoven, grillen of roken, en volgens ene Gerard in de reacties op de website kun je er ook pizza’s in bakken. Op de variant die in een eikenhouten barbecuemeubel zit verwerkt, geeft Big Green Egg zelfs 800 euro korting. Deze kost nu 2.495 euro. Dezelfde tafel maar dan met een groot groen ei erin kost 2.995 euro, en dat betekent 900 euro korting.

Goedkope kamado-barbecue bij Action of Lidl

Wel fan van een sissende grill, maar vind je 1.499 euro alsnog iets te gortig voor een kamado-barbecue? Check dan de variant van Action, die maar liefst veertien keer zo goedkoop is, al is die een stuk kleiner. Ook Lidl kleurde de tuinen vorig jaar zwart, en dat zal in 2024 niet anders zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.