Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 26 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris krijg je als trambestuurder met nu een netto tekenbonus

Welk salaris verdient een trambestuurder bij GVB? Nou, een stuk meer dan het minimumloon en je krijgt ook nog een forse netto tekenbonus.

Het openbaarvervoerbedrijf GVB is eigenlijk altijd wel op zoek naar de nieuwe Co Stompé. En nee, je hoeft niet te kunnen darten. Het is de bedoeling dat je een tram gaat besturen. Ja, dat is het oorspronkelijke beroep van de darter en dartanalist.

Hoe word je trambestuurder bij GVB?

Om trambestuurder bij GVB in Amsterdam te worden, heb je geen diploma nodig. Wel is er een selectieprocedure, waaronder een medische en psychologische keuring vallen, maar ook een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Kom je daar doorheen, dan word je middels een opleiding van één jaar klaargestoomd als bestuurder van trams.

Je begint tijdens je opleiding al met een jaarcontract via Olympia en krijgt dus direct al salaris. De opleiding tot trambestuurder in Amsterdam is in de regel van maandag tot vrijdag, waarbij je vroege en late diensten met elkaar afwisselt. Na je opleiding kom je in een flexpool terecht. Daarna volgt de zogeheten Werkfase 2, waarin je volgens het vaste GVB-rooster gaat rijden. Bevalt dit van beide kanten goed, dan kom je in aanmerking voor een vast dienstverband. Meer specifieke informatie over de selectie en opleiding vind je hier.

Salaris en tekenbonus

Naast een leuke baan met veel sociaal contact en verantwoordelijkheid krijg je ook een prima salaris als trambestuurder in Amsterdam. Het GVB adverteert in zijn vacature met een maandsalaris tussen de 2.658 euro en 3.260 euro bruto per maand. Hoe langer je in dienst bent, des te meer je verdient.

Naast je salaris is de tekenbonus natuurlijk interessant. Begin je als trambestuurder bij GVB in Amsterdam, dan krijg je netto 1.500 euro. Kun je direct op vakantie, al weten we niet hoe je nieuwe werkgever daarover denkt. Check de voorwaarden van de bonus.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.