Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Geld & Carrière 17 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Meest relaxte NS-baan biedt 2.514 euro salaris en geen diploma nodig

Met een baan als servicemedewerker in de fietsenstalling van de NS verdien je ruim boven het minimumloon. Toch hoef je voor deze vacature geen diploma te hebben. En ook geen zwarte band.

Wie wil werken bij de NS, doet er tegenwoordig goed aan om eerst een zwarte band in karate, judo én Krav Maga te halen. Dit geldt vooral voor mensen die als conducteur in de trein werken − zij verdienen dan ook een stuk meer dan deze vacature. In de fietsenstalling gaat het er echter veel gemoedelijker aan toe.

De uurtjes kabbelen voorbij terwijl je als servicemedewerker de fietsers binnen ziet druppelen en weer weg ziet gaan. Goedemorgen en houdoe, roep je ze toe, vooral als je in gaat op deze vacature in Den Bosch. Maar overal in het land zijn er mogelijkheden om als servicemedewerker bij de NS aan de slag te gaan. En het salaris is zeker niet slecht.

Het salaris van een servicemedewerker bij de NS

De NS zit verlegen om personeel en daarom trekken ze de portefeuille. Als servicemedewerker bij de fietsenstalling heb je geen diploma nodig en werk je slechts 38 uur per week, maar verdien je toch ruim boven het minimumloon. Het minimale salaris dat ze je bieden is 2.514 euro bruto per maand. Met een beetje onderhandelen sleep je er een bedrag uit dat richting de 2.697 euro gaat. Dit is het maximale salaris als servicemedewerker. Hier komt nog 7% vakantiegeld en een onregelmatigheidstoeslag van 35% (als je in het weekend, op feestdagen of ‘s nachts werkt) bij. Helemaal niet slecht.

Naast goeiemorgen en houdoe wordt er van je gevraagd dat je mensen helpt met in- en uitchecken. Ook moet je ze naar hun gerepareerde fiets wijzen als ze die komen halen. En dat is het eigenlijk wel − we zeiden toch dat het relaxed was?

Er zijn vacatures bij de NS door het hele land. Je kunt als servicemedewerker aan de slag in de fietsenstallingen van Groningen, Amsterdam, Gouda, Den Bosch of Utrecht. Wil je meer uitdaging? Dan leert de NS je graag hoe je OV-fietsen repareert. Kun je nog iets meer mee verdienen.

Vacature zonder diploma

Voor jou tien anderen, zeiden de fabriekbazen ooit. Nu zijn de rollen omgedraaid. De arbeidsmarkt is krapper dan ooit en daardoor valt er best wat te eisen als werkzoekende, ook zonder opleiding. Er liggen geestverruimende, gezonde en technische banen voor het oprapen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.