Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Banen & Salaris 10 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze gezonde baan zonder opleiding biedt fors meer salaris dan het minimum

Zelfs met het sterk gestegen minimumloon in het achterhoofd, is het harken geblazen voor aanstaande werknemers in de buitendienst. Met de geldhark welteverstaan. Het startsalaris van deze gezonde baan ligt met 2560 euro bruto namelijk ruim boven het wettelijk minimumloon.

Mensen met een tegeltuin willen massaal vergroenen en mensen met een groene tuin willen massaal betegelen. Zo is er voor een hovenier altijd wel wat te doen. Er zijn zelfs zoveel vacatures dat je als hovenier een prima salaris kunt verdienen, ook als je geen ervaring of diploma hebt. Of ga voor een andere functie in het buitenwerk, zoals de groenvoorziening.

Buitenwerk met salaris van 2560 euro

We dachten altijd dat je in de groenvoorziening naast Glennis Grace en haar zoontje (als ze weer eens een taakstraf hebben) zou staan te schoffelen voor een karig salaris, maar dat blijkt heel erg mee te vallen.

Tops Personeel zoekt voor meerdere gemeentes mensen die houden van schoffelen, maaien en snoeien. In ruil daarvoor betalen ze een verrassend degelijk salaris. Er ligt minimaal 2560 euro bruto per maand op je te wachten, zonder dat je een opleiding afgerond hoeft te hebben. En als je wel iets kunt, mag je je zelfs verheugen op 3172 euro bruto. Krijg je er met een beetje geluk ook nog een privéconcert van Glennis bij!

Gratis opleiding tot hovenier

De groenvoorziening is niet de enige gezonde baan waarvoor Tops Personeel op zoek is naar mensen. Een ander beroep is dat van hovenier. Bij deze functie valt er iets minder te harken. Niet qua inhoudelijk takenpakket ‚ąí ja, we maken de woordspeling gewoon nog eens ‚ąí maar qua knaken die je je bankrekening binnen harkt.

Als hovenier zonder diploma toucheer je net als in de groenvoorziening een salaris van minimaal 2560 euro bruto per maand. Er is hier iets minder onderhandelingsruimte voor ervaren hoveniers. Zij kunnen maximaal 2900 euro bruto pakken als startsalaris. Wel mag je van je werkgever gratis een breed scala aan opleidingen en cursussen volgen. Hiervan word je niet alleen een betere hovenier, maar ga je ook meer van verdienen.

Andere gezonde baan in buitenlucht zonder diploma

Hovenier is misschien de groenste baan van allemaal, maar als je iets te veel zware natuurstenen moet sjouwen is het niet altijd leuk. Daar heb je bij deze gezonde baan geen last van, terwijl je nog steeds in de buitenlucht werkt. Betaalt wel een iets lager salaris.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.