Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 10 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Albert Heijn trapt lente af met korting op wijn: de top 3 volgens Vivino

Stokbrood, kuipje Garlan, flesje wijn. De eerste twee moet je zelf regelen, maar bij het laatste ingrediënt voor een eerste picknick schiet Manners te hulp. We zetten alle wijn met korting bij Albert Heijn in een top 3, zodat je goed voorbereid de lentezon in kunt.

Deze week schijnt een heerlijk zonnetje in onze ogen terwijl we de folder van de Albert Heijn doorbladeren, op zoek naar lekkere wijn met korting. We komen twee frisse, witte wijnen op het spoor die perfect bij het weer passen. Zij staan op plaats twee en drie, maar de eerste plaats moeten ze aan een rode wijn laten. Zowel bij Hamersma als Vivino komt de Fantini Rosso deze week als beste wijn in de aanbieding uit de bus.

Beste wijn met korting bij Albert Heijn – week 15

Iedere week zetten we de beste wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in een top 3. Dit doen we met behulp van de score in de Grote Hamersma (een score van 1 tot 10) en die van Vivino (een score van 1 tot 5). Dit is voor het aanstaande weekend de top drie wijn in de aanbieding bij Albert Heijn.

1. Fantini Rosso 2022

Supermarkt: Albert Heijn
Aanbieding: van 5,99 euro voor 4,99 euro
Vivino-score: 3.6 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8,5

Deze sangiovese uit Puglia is lekker voor iets later op de avond, als de avondzon en het Saharazand de hemel in kleurenpracht hullen. Zowel de amateur-sommeliers van Vivino als expert Hamersma zijn vol lof over de Fantini Rosso. Gebruiker Martin Helbo uit Denemarken heeft al 473 wijnen beoordeeld en deze komt als een van de beste uit de bus. Hij proeft rozijnen en vindt de wijn extreem zacht en vol. Dit lijkt hij goed te hebben geproefd, want Hamersma denkt er hetzelfde over. Hij vindt hem heel sappig en doordrinkbaar, hetgeen resulteert in een erg fraaie 8,5.

2. Winemaker’s Lot – Sauvignon blanc

Supermarkt: Albert Heijn
Aanbieding: van 4,79 euro voor 3,59 euro
Vivino-score: 3.5 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8
+

Uit Chili komt deze sauvignon blanc, die ideaal is voor de vroege vrijmibo of een ander moment waarop de lentezon fier aan de hemel prijkt. Volgens Hamersma is hij namelijk niet ‘streng en straf’, maar ‘plezierig, fris en rijp tegelijk’. Hij proef appels (Golden Delicious, geen Granny Smith), perzik en ‘gras dat al een beetje geel word’. Tot slot sluit hij af met de (matige) woordgrap dat we een slechter lot hadden kunnen treffen dan deze wijn.

3. Winemaker’s Lot – Chardonnay

Supermarkt: Albert Heijn
Aanbieding: van 4,79 euro voor 3,59 euro
Vivino-score: 3.4 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8

Op drie nog een wijn uit de Chileense schuren van Winemaker’s Lot. Een chardonnay in dit geval. Vivino-gebruiker Teije van der Laan proeft exotisch fruit en vindt hem lekker bij zalm, kip en curry’s. Hamersma proeft dezelfde smaak en vult aan dan het chardonnay is met weinig zuren, die lekker is bij een barbecue. Dat lijkt ons nog wat vroeg, al tikt het kwik op zaterdag 13 april met een beetje geluk de twintig graden aan. Misschien toch wel een goed idee van die Hamersma.

Wijn in aanbieding, maar geen wijnkenner? Vivino biedt uitkomst

Vivino is een goed hulpmiddel als je niet heel veel verstand van wijn hebt, maar toch een lekkere fles wil meenemen bij Albert Heijn. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De score op een schaal van 5 is een goede graadmeter, want meestal is hij in lijn met de professionele beoordeling van Harold Hamersma.

Barbecues in de aanbieding

Als het inderdaad barbecueweer wordt, moet je natuurlijk wel een barbecue hebben. Zo niet – Big Green Egg viert dit jaar hun vijftigjarig jubileum met een fikse korting op hun barbecues. Nog steeds duur, maar je bereidt er wel een perfect stukje vlees mee voor bij je sangiovese. Of ga voor de Lidl-versie. Niet perse in de aanbieding, maar te koop voor een fractie van de prijs van een groen ei.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.