Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 3 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Legendarisch brommermerk Zündapp moet het nu hebben van e-bike deals

Altijd leuk, een e-bike met korting bij supermarkten als Albert Heijn, Lidl of Aldi. Ditmaal is het ook nog eens een elektrische fiets van een legendarisch brommermerk.

Normaal gesproken behoren budgetfietsen niet tot het A-segment. Onderdelen raken wat sneller los, de accu’s zijn wat minder, dat soort verschillen. Maar deze trekkingfiets bij Lidl is van een niveautje hoger dan je wellicht gewend bent.

Zündapp e-bike trekkingfiets Z810

Deze Zündapp – die de naam van het legendarische brommermerk volgens liefhebbers vast geen eer aan doet – is meer dan die elektrische fiets voor in de stad. Dit is een heuse trekkingfiets, met 24 Shimano Altus-versnellingen (type SL-M315 Rapid Fire). Bij Lidl verkrijgbaar in zowel een dames- als herenmodel.

Zündapp E-bike trekkingfiets Z810, elektrische fiets, lidl, korting
(Afbeelding: Zündapp)

Volgens de fabrikant is de e-bike geschikt voor dagtochten, maar ook voor in de stad. Dankzij de 417,6 Wh lithium-ion accu heb je een actieradius van 115 kilometer. In werkelijkheid zal dit wat minder zijn. Fabrikanten overdrijven dit, en dan heb je nog de elementen en het type ondergrond. De aandrijving van deze elektrische fiets bestaat uit een wielnaafmotor met 250 watt op het achterwiel, die jou trapondersteuning biedt tot 25 kilometer per uur. Andere specificaties zijn onder meer hydraulische schijfremmen van Promax, krachtige LED-lampen en een LCD-display van Ananda. Meer specificaties vind je hier.

Wat kost de elektrische fiets bij Lidl?

Over deze elektrische fiets valt nog veel meer te vertellen, maar je wil waarschijnlijk vooral horen dat er 34% korting op zit. Je betaalt bij Lidl nu geen 2.299 euro, maar 1.499 euro voor deze e-bike van Zündapp. Geen slechte deal.

Zündapp E-bike trekkingfiets Z810, elektrische fiets, lidl, korting, deal
(Afbeelding: Zündapp)

Wij schrijven over e-bikes in alle toonaarden. Ben je meer van de exclusiviteit, check dan deze ‘Apple’ onder de elektrische fietsen. Dat is inderdaad de meest gewilde elektrische fiets van Nederland, en daar betaal je dan ook voor. De Nederlandse fietsersbond denkt hier overigens anders over, en kraakte de hippe tweewieler na de lancering.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.