Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Fitness 3 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Trainen als Haaland: het geheim van zijn krachtige lichaam

Erling Braut Haaland schiet op dit moment de records van Ronaldo, Messi en de complete Premier League uit de boeken. Of hij dat volhoudt is de vraag, aan zijn kracht zal het in ieder geval niet liggen. Ambieer je ook zo’n sterk lichaam, dan moet je simpelweg keihard trainen. Het geheim zit hem bij de 22-jarige spits uit Noorwegen in twee simpele oefeningen.

Het Manchester United van Erik ten Hag speelde gisteren tegen het Manchester City van Pep Guardiola. Het werd pijnlijk zichtbaar hoeveel kwaliteitsverschil er is tussen beide teams. Het werd 6-3 voor City, maar het had ook zo 10-2 kunnen worden. De architect was zoals gebruikelijk Kevin de Bruyne, maar de grote man was wederom Erling Braut Haaland. In zijn achtste officiële wedstrijd voor ‘The Citizens’ scoorde hij zijn derde hattrick. Daarnaast gaf hij ook nog eens twee assists.

Trainen als Erling Braut Haaland

Een exacte dagelijkse workout in de trainingshonken van Manchester City is niet bekend, maar bij de groten gaat het erom wat ze naast het voetbal doen. Zo traint Cristiano Ronaldo naast zijn werk voor club en land veel voor zichzelf. Om altijd maar weer beter en sterker te worden. Haaland, in zijn jeugdjaren vooral een slungelige spits, doet hetzelfde.

De 1.94 meter lange spits van Manchester City heeft een ijzersterk lichaam en doet er alles aan dat fit te houden. “Om je doel te bereiken moet je niet snel werken, maar hard werken”, zei Haaland vorig jaar tegen Stanislav Macek, die als coach van de Slowaakse U18 mocht meelopen tijdens een training bij Borussia Dortmund.

300 push-ups en 1.000 sit-ups per dag

Naast de gangbare trainingen traint Haaland continu en extreem. “Hij verzekerde mij dat hij dagelijks 300 push-ups en 1.000 sit-ups doet”, aldus Macek in de Spaanse sportkrant AS. Daar kunnen veel andere spitsen vast nog wat van leren.

Uiteraard zijn 300 push-ups en 1.000 sit-ups niet voor iedereen weggelegd en traint Haaland ook nog behoorlijk wat specifieke spiergroepen in het trainingshonk van Manchester City. Zoals zijn benen, uiteraard. Maar het geeft wel de kracht aan van trainen op eigen lichaamsgewicht. In dit artikel vind je een complete workout op lichaamsgewicht.

Rekken en strekken

Naast keihard trainen onderkende Erling Braut Haaland vorig jaar al dat rekken en strekken ook belangrijk is voor zijn lichaam. Zouden wij ook doen als we een cursus kregen van Pamela Reif.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.