Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 29 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Die e-bike uit de Aldi-folder lijkt een prima budgetfiets

Na Lidl stunt ook Aldi deze maand met een elektrische fiets. Wellicht had je de tweewieler al gespot in de folder, maar de zogeheten City E-bike 28 is vanaf 30 juli 2022 te koop. En daar moet je, als je zoekende bent naar een budgetfiets, snel bij zijn.

E-bikes van Lidl, Aldi of andere budgetzaken zijn natuurlijk niet te vergelijken met het A-segment. Onderdelen raken wat sneller los, de accu’s gaan wat minder lang mee, je snapt het. Maar als je een dergelijke elektrische fiets goed onderhoudt, regelmatig checkt en niet al te veel gebruikt, kan het een prima koop zijn. Bovendien beschikken ook deze tweewielers over steeds betere onderdelen.

City E-bike 28 uit de folder van Aldi

Zo beschikt deze nieuwe elektrische fiets bijvoorbeeld over een borstelloze BLAUPUNKT-middenmotor in combinatie met een krachtige BLAUPUNKT bagagedrageraccu. Met deze Duitse degelijkheid heb je trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. De maximale actieradius is volgens de fabrikant 140 kilometer. Los dat dit sterk afhankelijk van wind, het level trapondersteuning en andere factoren, moet je hier wel wat van afhalen. Fabrikanten willen hiermee nogal eens overdrijven. Alsnog blijft er een behoorlijke range over.

city e-bike 28, aldi, folder, betaalbare elektrische fiets
City e-bike 28 (Afbeelding: Aldi)

Andere specificaties van de City E-bike zijn onder meer een BLAUPUNKT LCD-scherm, SHIMANO Nexus 7-speed naafversnellinggen met draaischakelaar, mechanische velgremmen van PROMAX, anti-lek CONTINENTAL-reflexbanden. Ook strooit Aldi met accessoires. Zo beschikt de elektrische fiets over een aluminium bagagerek, kunststof spatborden, een fietsbel, oplader, fietspaspoort, garantiekaart en verschillende hulpmiddelen.

Wat kost de elektrische fiets?

Een behoorlijk degelijke e-bike, als je alles zo leest. En uiteraard ook relatief betaalbaar, want het blijft tenslotte de Aldi. Je koopt de elektrische fiets voor 1.299 euro, en dat is volgens de informatie in de folder 400 euro onder de adviesprijs.

city e-bike 28, aldi, folder, betaalbare elektrische fiets, display
City e-bike 28 (Afbeelding: Aldi)

Check ook de nieuwe bikini-collectie van Sylvie Meis en Aldi, mocht je die niet al in de folder hebben gespot.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.