Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 26 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Lidl stunt met elektrische mountainbike… Qua prijs dan

Iedere zomer is het weer raak en stunt Lidl met een elektrische fiets. Ditmaal geen standaard e-bike, maar een elektrische mountainbike met forse korting.

Een gemiddelde elektrische fiets van Lidl behoort niet tot het A-segment. Onderdelen raken doorgaans sneller los, accu’s gaan wat minder lang mee, dat soort dingen. Neemt niet weg dat je bij sporadisch gebruik en goed onderhoud veel kunt besparen. Bovendien zijn de losse onderdelen van gekwalificeerde fabrikanten als Shimano en Blaupunkt.

Elektrische mountainbike met korting bij Lidl

Het gaat om de Prophete E-mountainbike 27,5 met een framehoogte van 48 centimeter. De e-bike beschikt over een achterwielmotor (36V / 250W) van Blaupunkt, die trapondersteuning biedt op verschillende niveaus. Daarnaast is de tweewieler voorzien van acht Shimano-versnellingen. Moet je offroad een heel eind mee komen.

e-bike, lidl, elektrische fiets, elektrische mountainbike, korting, prophete
Prophete E-mountainbike 27,5 (Afbeelding: Lidl)

Ook de accu (10,4 Ah / 36 V / 374 W) is van Blaupunkt. Volgens de website van Lidl is de actieradius 100 kilometer, maar de ervaring leert dat je daar wel een kilometertje of 20 van af kunt trekken. Bovendien zijn de ondergrond en weersomstandigheden van grote invloed op de range. Hoe dan ook moet het genoeg zijn voor een pittige tocht, die je dus wat minder pittig maakt met trapondersteuning. De accu van deze elektrische fiets is in 4,5 uren opgeladen.

Meer specificaties van de e-bike

Verder beschikt de elektrische mountainbike die je met korting koopt bij Lidl over hydraulische schijfremmen, een geveerde SUNTOUR XCT-voorvork, KENDA-wielen, een LED-display van Blaupunkt en een Shimano-naaf. Het frame is van aluminium, de elektrische fiets weegt dus relatief weinig. Meer specificaties vind je hier.

Prophete E-mountainbike 27 5, elektrische mtb, e-bike, elektrische fiets
Prophete E-mountainbike 27,5 (Afbeelding: Lidl)

Ook een geruststellende gedachte: je krijgt 10 jaar garantie op het frame van deze e-bike en 2 jaar garantie op de accu.

40% korting op deze elektrische fiets

Je koopt de elektrische mountainbike bij Lidl met 40% korting voor 899 euro. De nieuwprijs van de stoere e-bike was 1.499 euro. Oké, het is geen Van Moof, maar op zich wel een geinig instapmodel bij sporadisch gebruik.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.