Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 13 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple onder de e-bikes: hier is de pijlsnelle VanMoof V

Het design is subliem, de kwaliteit is top, iedereen wil hem hebben en hij is peperduur. Wat Apple is onder de smartphones, is VanMoof onder de e-bikes. Hier is de nieuwe hyperbike, zoals de elektrische fiets van het Nederlandse bedrijf wordt genoemd.

Wat in 2009 begon met een hufterproof fiets, is uitgemond in een miljoenenbedrijf dat zich richt op de internationale markt. Het Nederlandse merk richt zich tegenwoordig vooral op elektrische fietsen en levert in 25 landen. Als er een nieuw model wordt uitgebracht, zoals deze VanMoof V, krijg je een beetje hetzelfde gevoel als Apple een nieuwe iPhone uitbrengt. Je wil hem hebben, ook al heb je het geld er eigenlijk niet voor.

VanMoof V: de snelste e-bike tot nu toe

Wat als eerst opvalt is de topsnelheid. De VanMoof V geeft trapondersteuning tot 50 kilometer per uur en is daarmee de snelste elektrische fiets van het Nederlandse bedrijf ooit. Die snelheid betekent direct ook dat je een helm en brommerrijbewijs nodig hebt.

vanmoof v, nieuwe e-bike, apple, snel, elektrische fiets
Behoorlijk hufterproof (Afbeelding: VanMoof)

Niet alleen de topsnelheid is hoog, ook het accelereren gaat snel. De e-bike beschikt namelijk over een Turbo Boost-functie, waardoor je iedereen de baas bent bij de stoplichten. Andere opvallende functies op de VanMoof V zijn de Kick Lock om de fiets mee te ontgrendelen en de ingebouwde Theft Defense om dieven mee af te schrikken. Toch kwijt? De elektrische fiets is geïntegreerd in het Find My-netwerk van Apple.

De Apple onder de e-bikes kost nou eenmaal wat

Nog niet alle specificaties van de VanMoof V zijn bekend. Zo is het nog even afwachten wat de actieradius is. Meer details die al wel bekend zijn, ontdek je hier. De verwachte verkoopprijs is 3.498 euro en de elektrische fiets wordt eind 2022 geleverd. Lees ook onze review van de VanMoof S3, die vorig jaar uitkwam en nog steeds te koop is.

Ben je toch meer van de budget e-bikes, maar hou je wel van een sportief design? Check dan de in prijs verlaagde elektrische mountainbike van Lidl.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.