Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 30 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Lidl stunt met elektrische mountainbike: Prophete E-Bike 27,5

Zo af en toe stunt Lidl met een elektrische fiets en ditmaal is het een elektrische mountainbike. Maak kennis met de stoere e-bike Prophete 27,5.

Even een disclaimer vanuit de redactie: het gaat om een budget elektrische fiets. Prima ding, maar ga deze tweewieler niet vergelijken met een elektrische mountainbike als deze.

Elektrische mountainbike bij de Lidl

Dat gezegd hebbende: de Prophete E-Bike 27,5 is een prima tweewieler voor recreatief gebruik, en het design oogt zeker niet goedkoop. Daar komt bij dat de standaardkwaliteit van de fietsen van Lidl wel degelijk een verdienstelijk basisniveau hebben.

elektrische mountainbike, lidl, e-bike, stunt, korting
(Afbeelding: Prophete)

De elektrische fiets beschikt over 27,5 inch wielen met anti-lekbanden en acht Shimano-versnellingen. De hydraulische schijfremmen en geveerde voorvork komen tevens uit de fabriek van Shimano. Zowel de afneembare accu (10,4Ah/36V/374W) als achterwielmotor (36V/250W/40Nm) zijn van Blaupunkt.

Specificaties van de e-bike

Volgens de fabrikant heeft deze elektrische mountainbike, afhankelijk van weer en trapondersteuning, een actieradius van 100 kilometer. Trek daar maar een klein beetje van af, want fabrikanten gaan altijd uit van de max. Desalniettemin een verdienstelijke range. De accu heeft volgens Lidl een laadtijd van 4,5 uren. De trapondersteuning gaat tot 25 kilometer per uur en je hebt een standaard duwhulp tot 6 kilometer per uur.

elektrische mountainbike, lidl, e-bike, stunt, korting
(Afbeelding: Prophete)

Verder beschikt deze robuuste e-bike van Lidl over een gemakkelijk bedienbaar en verlicht LED-display, V-brakes voor en achter en een aluminium MTB-frame. Inclusief accu weegt de elektrische fiets 21 kilogram. Meer informatie vind je hier.

Te koop voor scherpe prijs

Door naar de stuntprijs van deze elektrische mountainbike. Lidl duikt namelijk 400 euro onder de adviesprijs van 1.399 euro en vraagt 999 euro. Dat is een behoorlijk scherpe prijs voor een e-bike als deze.

Meer op zoek naar een degelijke elektrische fiets? Bekijk dan wat de beste e-bike van 2021 is volgens de ANWB of Consumentenbond.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.