Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 26 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

De beste elektrische fiets onder de 2.500 euro volgens de ANWB

Eerder deze week las je wat volgens de Consumentenbond de beste elektrische fiets is. Nu nemen we de ANWB E-biketest 2021 onder de loep. Dit is de beste e-bike in de categorie ‘tot 2.500 euro’.

Toegegeven: 2.500 euro is veel geld, ook voor een e-bike. Maar dat is in 2021 nou eenmaal de gemiddelde prijs die je voor een e-bike betaalt. Tijdens de coronapandemie zijn fietsonderdelen schaars geworden en de vraag groter, waardoor elektrische fietsen flink in prijs omhoog zijn gegaan.

De beste elektrische fiets onder de 2.500 euro

De ANWB beoordeelde de e-bikes op onder meer trapondersteuning, comfort, remmen en stabiliteit. Ieder los onderdeel krijgt een rapportcijfer, om uiteindelijk tot een gemiddeld rapportcijfer te komen. Om te zorgen dat je niet alleen de beste, maar ook de veiligste keuze maakt, zijn alle e-bikes streng, uitgebreid en exact op dezelfde wijze getest.

beste elektrische fiets, onder de 2500 euro, anwb e-bike test 2021, kalkhoff
Testwinnaar: Kalkhoff Endeavour 3.B Move

De testwinnaar is de Kalkhoff Endeavour 3.B Move, een elektrische fiets van 2.499 euro met een 400 Wh-accu. Met een 500 Wh-accu kost de e-bike overigens 2.699 euro. De ondersteuning heuvelop scoort een 9,5 en de stabiliteitstest wordt met een 10 beoordeeld. Het eindoordeel van de ANWB is een 8,7. Lees hier het volledige testresultaat.

ANWB tipt voordelige e-bike als alternatief

Naast de beste elektrische fiets, komt in de test van ANWB ook jaarlijks de meest voordelige keuze naar voren. Daarbij wordt gekeken naar de verhouding in prijs en kwaliteit. In 2021 komt op dit vlak de Vyber Ride E1 Special Edition als best uit de bus.

beste elektrische fiets, onder de 2500 euro, anwb e-bike test 2021, voordelige keuze
Voordelige keuze: Vyber Ride E1 Special Edition

Deze e-bike kost 1.999 euro, maar scoort wel gewoon een 8,1. Vooral de remmen scoren goed bij deze elektrische fiets, maar ook de vlakke trapondersteuning en actieradius worden beoordeeld met een 8 of hoger. Lees hier het volledige testresultaat.

De volledige ANWB E-biketest 2021 bekijk je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.