Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Spider-Man: No Way Home verbrijzelt nu al records Avengers: Endgame

De hype rondom Spider-Man: No Way Home is duidelijk enorm. Sterker nog, de film heeft nu al indrukwekkende records van Avengers: Endgame gebroken.

Avengers: Endgame was de climax van vele films, een ongekend bioscoop-experiment. Een finale waar Marvel Studios vele jaren naar toe heeft gewerkt.

Avengers: Endgame overtroffen

De hype die fans in 2019 hadden was intens. Je zou zeggen: daar komt Marvel niet snel meer overheen. Sterker nog, het was eventjes zelfs de grootste film aller tijden. Enkel een rerelease van Avatar stootte Endgame weer van de box office-troon.

Toch kan het nog grootser, zo blijkt nu. De eerste trailer voor Spider-Man: No Way Home heeft namelijk al een record van Avengers: Endgame verbrijzeld.

Spider-Man: No Way Home breekt records

Toen de eerste trailer voor Endgame uitkwam, werd de video binnen 24 uur maar liefst 289 miljoen keer bekeken. Een absoluut record voor de filmindustrie.

Tot nu. De langverwachte eerste trailer voor No Way Home is namelijk binnen 24 uur maar liefst 355.5 miljoen keer bekeken. Een flink verschil en een nieuw record dus.

Ook claimt Sony Pictures dat het de meest op sociale media genoemde film is, binnen 24 uur na een trailer, met meer dan 4.5 miljoen mentions wereldwijd.

Shang-Chi een van best scorende Marvel-films ooit: ster reageert briljant

Mysteries, verrassingen en geruchten

Het record is op meerdere manieren te verklaren. Ten eerste leek het er lange tijd op dat we helemaal geen trailer te zien zouden krijgen, en deed Marvel er erg mysterieus over. Fans werden zelfs getrolld met een foto van een letterlijke trailer. Het vervoersmiddel.

Ook trekt No Way Home het multiverse-blik open. Verschillende oude bekenden uit de Spider-Man-films met Tobey Maguire en Andrew Garfield keren terug, inclusief naar verluidt de vorige Peter Parkers.

Daar komt ook nog eens bij dat fans denken Daredevil te hebben gespot in de trailer. Ook een reden om ‘m meermaals te checken.

Oftewel: er is zelden een Marvel-film geweest waarover we nog maar zo weinig wisten, maar waarvan we tegelijkertijd wel wisten dat er een hoop verrassingen in zullen zitten. Endgame borduurde ‘simpelweg’ voort op Infinity War en was daarmee grotendeels wel bekend terrein. No Way Home kan en gaat nog alle kanten op.

Bioscoop blijft afwachten

Of dergelijke records zich ook vertalen naar een ongekend bioscoopsucces, is een kwestie van afwachten. Hoe groot de hype ook is, we zitten nog steeds midden in een pandemie. Gaat men echt massaal een ticket kopen? Spider-Man: No Way Home komt uit op 17 december.

Ironheart: Marvel-baas onthult planning filmdebuut nieuwe Iron Man

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.