Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Te ver? Marvel trolt fans met trailer voor Spider-Man: No Way Home

Marvel en Sony Pictures zijn niet vies van creatieve marketingtrucjes. Zij hebben op dit moment voor later dit jaar Spider-Man: No Way Home op de planning staan.

Een film waarvan de naam al op komische wijze onthuld werd. De drie hoofdrolspelers kondigden alle drie een nepnaam aan op sociale media, een knipoog naar het multiverse waar Peter Parker in gaat duiken.

Spider-Man: No Way Home

No Way Home komt op 17 december uit. Normaliter zouden we dan nu al wel een eerste trailer te zien hebben gekregen, maar Marvel Studios heeft een overvolle planning.

Eerst komen Black Widow, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en Eternals nog uit. Voeg daar ook nog eens de Marvel-series Loki en What If aan toe en je hebt een marketing-uitdaging van jewelste. Voor je het weet zorg je voor verwarring bij de fans met een overkill aan trailers en promotiemateriaal.

Alles op zijn tijd dus. Diehard fans van Spider-Man hebben echter geen geduld meer, en smeekten de afgelopen weken massaal op sociale media om een eerste trailer voor de nieuwe film van Jon Watts. Naast de rol van Benedict Cumberbatch en het multiverse weten we nog nagenoeg niks over de film.

Marvel trolt fans met trailer

Het team achter Spider-Man: No Way Home heeft ook drommels goed door dat fans op een trailer zitten te wachten. Gelukkig waren ze niet te beroerd om fans op Twitter ook daadwerkelijk een trailer te bezorgen.

En dan komt de flauwe grap: ze deelden een foto van een trailer van Spider-Man: No Way Home. Oftewel, een voertuig. Niet een video. Een flauwe woordspeling waarmee de fans flink getrold werden.

Niet elke fan kon erom lachen, maar de populaire artist BossLogic greep de situatie aan om op de grap voort te borduren. Je kent hem waarschijnlijk van de vele fan-posters die hij maakt, die vaak zo goed eruit zien dat ze gedeeld worden door studio’s en acteurs. Hij zette de woordgrap vrolijk voort met een ‘spoiler’:

Alles op zijn tijd

Voorlopig blijft het dus een kwestie van afwachten. We hebben nog niet eens een fatsoenlijke teaser of trailer voor Eternals gekregen. Die komt waarschijnlijk ergens in de komende weken uit. Pas daarna is het tijd voor No Way Home.

Wat de film echter anders maakt dan Black Widow en de andere Marvel-films is dat Sony betrokken is. Maar het is ook voor Sony belangrijk dat Spider-Man: No Way Home niet bedolven raakt onder andere marketing-explosies.

Ach ja, Marvel-fans hoeven zich in de tussentijd niet te vervelen. Vandaag is er immers een gloednieuwe Marvel-serie van start gegaan op Disney+!

Whitewashing: Marvel-baas geeft fout na vijf jaar eindelijk toe

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.