Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 21 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de week #20: duurzame Nike Air Max 90, Vans Pride en meer

Tijd om de balans op te maken. Dit zijn de vetste releases en meest opvallende sneakers van week 20. Met deze week onder meer de verduurzaamde Nike Air Max 90 SE.

Verder vind je in de top 5 van deze week Pride-sneakers van Vans, de nieuwe Reebok Nano X1 Lux, Nike Air Force 1 Crater FlyKnit en een verse kleurcombinatie van de New Balance Made In UK 920.

1. New Balance Made in UK 920

New Balance Made In UK 920
(Afbeelding: New Balance)

Een heerlijke nieuwe kleurcombinatie van de New Balance Made in UK 920. En ja, deze sneakers kosten nou eenmaal wat. Je koopt ze voor 190 euro.

2. Nike Air Max SE

sneakers, nieuwe releases, week 20, duurzaam, front
(Afbeelding: Nike)
sneakers, nieuwe releases, week 20, duurzaam, zool
(Afbeelding: Nike)
nike air max se, sneakers, nieuwe releases, week 20, duurzaam
(Afbeelding: Nike)

De Nike Air Max 90 SE is aan duurzamere variant van het populaire model. Deze sneakers zijn gemaakt met minstens 20% gerecycled materiaal (op basis van gewicht) en hebben gestikte overlays met 100% gerecycled denim en een geborduurde plant-graphic. De iconische buitenzool met wafelpatroon bestaat voor 9% uit kurk. Voor de rest heb je hetzelfde comfort als je gewend bent. Je koopt ze voor 149,99 euro.

3. Vans Pride Old Skool

vans pride old skool, nieuwe sneakers, releases, week 20, pride month
(Afbeelding: Vans)

Vans besteedt traditiegetrouw weer uitgebreid aandacht aan de Pride Month, met een complete collectie. Veel bonte en kleurrijke sneakers, maar wij gaan voor deze zwarte Old Skool-variant met een subtiele regenboogvlag als logo. Je koopt ze voor 80 euro.

4. Nike Air Force 1 Crater FlyKnit

nike air force 1 flyknit, sneakers, nieuwe releases, week 20
(Afbeelding: Nike)

Fan van de Nike Air Force 1, maar vind je ze veel te stug zitten in de eerste weken? Dan hebben we goed nieuws: de populaire sneakers hebben een FlyKnit-upgrade gekregen. Het luchtige bovenwerk heeft een linnen-achtige textuur en voelt uiterst comfortabel aan. Ook deze schoenen bestaan uit minimaal 20% gerecyclede materialen. Je koopt ze voor 109,99 euro.

5. Reebok Nano X1 Lux

reebok nano x1 lux
(Afbeelding: Reebok)

Reebok heeft nieuwe sneakers gedropt die echt heerlijk lopen, vertellen we uit ervaring. Tja, van het patroon moet je houden. Je koopt de Nano X1 Lux voor 150 euro.

Nieuwe sneakers van vorige week

Bekijk hier de nieuwe releases van vorige week, met onder meer de Nike PG5.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.