Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 14 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de week #19: laagste CO2-voetafdruk ooit, Nike PG5 en meer

Op zoek naar nieuwe sneakers? Hier is de wekelijkse top 5 met de vetste en meest opvallende vrijetijdsschoenen. Met deze week onder meer een collab van Adidas en Allbirds, die samen de sneaker met ‘s werelds laagste CO2-voetafdruk hebben ontwikkeld.

Verder vind je in de top 5 van deze week de ultieme schoenen voor barbecue-connaisseurs, een samenwerking tussen Dior en kunstenaar Kenny Scharf, een stijlvol paar Puma’s en de kersverse Nike PG5.

1. Nike PG5

nike pg 5, nieuwe sneakers, releases, week 19, co2 voetafdruk
(Afbeelding: Nike)

Vorige week las je al over de PlayStation 5-versie van de Nike PG5, nu is het model dat daarvoor als basis dient gelanceerd. In verschillende kleuren staan de sneakers te koop voor 119,99 euro. PG staat voor Paul George, de basketballer naar wie deze schoen is vernoemd.

2. Adidas x Allbirds FUTURECRAFT.FOOTPRINT

Adidas, dat de laatste tijd als een malle aan het verduurzamen is, heeft de handen ineengeslagen met het duurzame merk Allbirds. Samen hebben ze de sneakers gemaakt met een kleinere CO2-voetafdruk dan iedere andere sneaker. Elk paar heeft een klimatologische voetafdruk van 2,94 kg CO2e. Ter vergelijking: bij de meest duurzame Adidas-schoen tot nu (Adizero RC3) toe is dat 7,86 kg CO2e en bij de gemiddelde hardloopschoen 13,6kg CO2e.

adidas x allbirds, futurecraft footprint, co2, nieuwe sneakers, releases, week 19, duurzaam
(Afbeelding: Adidas x Allbirds)

Deze maand worden de eerste honderd paar verloot onder honderd leden van de Adidas Creators Club. Pas in het voorjaar van 2022 worden de sneakers in gelimiteerde oplage gelanceerd. Meer over de schoenen lees je hier.

3. PUMA Ralph Sampson 70

puma x Ralph Sampson
(Afbeelding: Puma)

Nog een collab tussen een sportmerk en basketballer, maar dan met minder praktisch gemak en meer stijl. De kleurcombinatie van deze minimalistische suède sneakers is heerlijk, en de prijs ook. Je koopt ze voor 110 euro via de Nederlandse website van Puma.

4. Dior x Kenny Scharf

dior b23, sneakers, nieuwe releases
(Afbeelding: Dior)

Neem een paar Converse-sneakers, plak er wat stickers op en je kunt ze verkopen voor 1.100 euro. Zoiets moeten ze op een luie vrijdagmiddag gedacht hebben bij Dior. Oké, het gaat om een motief van modern kunstenaar Kenny Scharf en de collectie is stiekem best cool.

5. Floris van Bommel x Big Green Egg

big green egg, sneakers, floris van bommel
(Afbeelding: Floris van Bommel)

Waar we begonnen met de laagste CO2-voetafdruk, eindigen we met de ultieme sneakers voor barbecue-connaisseurs. Deze schoenen komen voort uit een samenwerking tussen Floris van Bommel en Big Green Egg (die groene ronde barbecue) en kosten 199,95 euro.

Nieuwe sneakers van vorige week

Bekijk hier de nieuwe releases van vorige week, met onder meer de Nike PlayStation 5 PG5.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.