Stijn Kuster
Stijn Kuster Sneakers 11 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Floris van Bommel dropt Big Green Egg-sneakers voor BBQ-freaks

Het Nederlandse schoenlabel Floris van Bommel heeft samen met Big Green Egg een paar unieke sneakers op de markt gebracht. Jawel hoor, dit zijn de ultieme schoenen voor BBQ-freaks.

De Big Green Egg is veel meer dan een barbecue. Je kunt eten op een exact gewenste temperatuur grillen, roken en bakken. Niet voor niets wordt het apparaat ook gebruikt door topchefs. En ja, als er ook LEGO-schoenen zijn, waarom dan geen BBQ-sneakers?

Floris van Bommel x Big Green Egg

Hoewel de sneakers op het eerste gezicht niet op een barbecue lijken, is het design wel degelijk gebaseerd op de groene ronde grill. “We hebben het ontwerp lekker thematisch aangepakt. Tijdens ons onderzoek, een avondje culinair freestylen) op een barbecue, viel het vrolijk kringelende rookpluimpje op dat boven uit het schoorsteentje van de barbecue kwam. Dat werd ons uitgangspunt. Uiteraard mochten de typische deukjes in de groene keramische buitenkant van de barbecue niet ontbreken. Die hebben we verwerkt in het rubber van de stabilizer, achter bij de hiel”, aldus Floris van Bommel over de sneakers.

big green floris, big green egg, sneakers, floris van bommel
(Afbeelding: Floris van Bommel)
Floris van Bommel, Big Green Egg, sneakers
(Afbeelding: Floris van Bommel)

Achter op de hiel staat de tekst ‘Big Green Egg, caution hot’. De oranje-zwarte zolen stellen de hete kolen voor. En zo zitten de schoenen vol met details. Hoewel je natuurlijk de show steelt tijdens het barbecueën op deze schoenen, is het nog steeds oppassen met gloeiende kolen. De schoen is namelijk gewoon van suède en leer gemaakt, en niet hittebestendig.

Naast sneakers ook schort

Naast de sneakers brengen Floris van Bommel en Big Green Egg ook een bijpassend schort op de markt, gemaakt van leer met metalen studs. De groen-zwarte kleur past zowel bij de schoenen als bij de grill.

big green egg, sneakers, floris van bommel
(Afbeelding: Floris van Bommel)
Floris van Bommel, Big Green Egg, sneakers
(Afbeelding: FlorisvanBommel.com)

Het schort kost 149 euro en is nu al te bestellen. De sneakers zijn unisex en staan te koop voor 199,95 euro. Geen paniek als je maat online al weg is. De nieuwe lijn komt ook in alle Floris van Bommel-winkels en bij een aantal geselecteerde Big Green Egg-verkopers te liggen.

Barbecue, Floris van Bommel, Big Green Egg, sneakers
(Afbeelding: Floris van Bommel)

Deze Big Green Egg-camper is klaar voor een culinaire roadtrip

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.