Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 11 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

5 dingen om te weten over Ferry, de Undercover-spinoff op Netflix

Al tijden wordt er geteased met Ferry, een spinoff van de razend populaire Belgisch-Nederlandse Netflix-serie Undercover. Tijd om nog even alles op een rij te zetten, want vanaf vrijdag 14 mei kun je de film streamen.

Centraal in zowel de film als serie staan Ferry Bouwan (Frank Lammers) en Danielle (Elise Schaap). In het tweede seizoen van Undercover kwam dit perfect gecaste stel weinig voor, maar in de film wordt dat ruimschoots gecompenseerd door Netflix.

Ferry op Netflix: dit is wat je moet weten

Ferry is een staaltje voortborduren op succes zoals je het niet vaak ziet. Terwijl seizoen 3 van de serie nog moet verschijnen, komt er tussendoor ineens een film over de hoofdpersoon in zijn jongere jaren. Slimme zet van Netflix, die hoge verwachtingen met zich meebrengt. Vijf dingen om te weten.

1. De jonge jaren van een drugscrimineel

In Undercover ken je Ferry Bouwman als de gevestigde drugsbaas, een personage dat is gebaseerd op Janus van Wesenbeeck. Maar alle grote meneren zijn ooit als kleine jongen begonnen. De spinoff speelt zich jaren voor de serie af, in 2006 om precies te zijn. Om Frank Lammers jonger te laten lijken, hebben de vette lange haren plaatsgemaakt voor een gekortwiekte coupe met geblondeerde lokken.

elise schaap, frank lammers, ferry bouwman, danielle, netflix, undercover
(Afbeelding: NetflixMedia)

2. Huub Stapel als hasjbaron Ralph Brink

Een nieuw personage is Ralph Brink (Huub Stapel), een machtige hasjbaron in Amsterdam, voor zover we weten een fictief personage. Ferry Bouwman heeft zijn leven in Brabant al tijden achter zich gelaten en werkt voor de hasjbaron. Op een dag wordt de bende aangevallen en raakt de zoon van Ralph Brink gewond. Als de sporen van de daders naar een groepje kampers uit Brabant leidt, wordt Ferry Bouwman naar zijn natuurlijke habitat gestuurd om op onderzoek uit te gaan.

ferry, huub stapel, netflix, film, spinoff, undercover
(Afbeelding: NetflixMedia)

3. Prille liefde met Danielle (Elise Schaap)

Met tegenzin keert Ferry Bouwman terug naar de plek die hij bewust achter zich heeft gelaten. Hier leidt het tot een confronterend weerzien met zijn familie en het campingleven. Ook zie je hoe de eerste contacten worden gelegd met John Zwart (Raymond Thiry). Maar belangrijker: in de film zie je hoe de liefde met Danielle tot stand komt, een van de populairste personages uit de Netflix-serie Undercover.

danielle, elise schaap, frank lammers, ferry, undercover, netflix, film
(Afbeelding: NetflixMedia)

4. Zus Claudia (Monic Hendrickx)

Alsof de cast nog niet goed genoeg was, voegde Netflix ook Penoza-ster Monic Hendrickx nog maar eens toe aan het sterrenensemble. Zij speelt Claudia, de zus van Ferry Bouwman. Veel details over het personage zijn nog niet bekend, maar ze lijkt een sleutelrol te spelen in de kennismaking met John Zwart.

ferry, undercover, spin-off, netflix, film, claudia, Monic Hendrickx
(Afbeelding: NetflixMedia)

5. Strijd tussen criminele organisaties

Waar het in Undercover vooral een kat-en-muisspel is tussen de politie en criminelen, gaat het in Ferry vooral over de strijd tussen criminele organisaties. Dat is een interessante nieuwe laag, die de film wat meer een Narcos-gevoel geeft.

ferry, undercover, netflix, film, spinoff
(Afbeelding: NetflixMedia)

Undercover-spinoff Ferry is vanaf 14 mei te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.