Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Rancuneuze Iron Man-acteur sabelt Marvel-films neer

80’s-ster Mickey Rourke speelde als Whiplash in Iron Man 2 een toch wel grote rol in de totstandkoming van het huidige Marvel Cinematic Universe.

Het was immers één van de eerste schurken waar tegen Tony Stark het op moest nemen in de films. Toch kijkt de 68-jarige acteur er allesbehalve tevreden op terug.

Mickey Rourke en Marvel

Dat komt met name door hoe Marvel en Jon Favreau het eindresultaat hebben geknipt.

Rourke vergeleek de film in 2014 met zijn werk voor Sin City: “Ik ben geen Marvel-fan. Ik ben een fan van Robert Rodriquez en Frank Miller. Ik heb een film voor Marvel gedaan, en ze hebben de hele f*cking boel eruit geknipt.”

Zeven jaar later zit het de acteur blijkbaar nog steeds dwars.

Nieuwe favoriete serie

Op zijn Instagram-account deelde de acteur afgelopen week een uitgebreide post over zijn nieuwe verslaving: de politieserie Law & Order: Special Victims Unit.

Wat begint als een warme aanbeveling, groeit al snel uit tot het neersabelen van Marvel-films. Het begint gezellig:

“Ik hoorde dat deze show al 20 jaar aan de gang is. Ik wist er verder niks vanaf tot de lockdown, aangezien ik al mijn fitnessapparatuur in mijn woonkamer heb staan. Zes maanden geleden terwijl ik al mijn trainingen in quarantaine deed, klikte ik op de show, gewoon uit nieuwsgierigheid. En ik moet zeggen dat ik nog nooit zo’n geweldig acteerwerk op televisie heb gezien!”

Marvel-shit

Na veel van de castleden te hebben geprezen, voegde Rourke eraan toe: “Wat vooral leuk is, is het kijken naar deze uitzonderlijke groep acteurs … Ik denk dat als deze lockdown er niet was geweest, ik deze show hoogstwaarschijnlijk nooit zou hebben gezien, maar aangezien ik al mijn lift-oefeningen in mijn woonkamer doe, kon ik deze fantastische show ontdekken. ”

Een groot compliment, maar Rourke eindigde de aanbeveling met een steek richting Marvel: “Respect voor jullie allemaal, het werk dat jullie doen is echt acteren, niet zoals die rotzooi van die Marvel-shit.”

Niet de enige beroemde hater

Ach, Rourke is niet de enige. Ook Martin Scorsese heeft zich meermaals zeer kritisch uitgelaten over de Marvel-films. Ook Monty Python-legende Terry Gilliam is allesbehalve fan van de superheldenfilms.

Maar ja, Rourke heeft in Iron Man 2 gespeeld. Dat maakt zijn kritiek toch andere koek. Aan de andere kant: als iemand kan weten hoe de films gemaakt worden, dan is hij het. Ach, gelukkig zijn er nog vele ellenlange series als Law & Order, en hoeft de voormalig bokser zich dus ook zonder Marvel niet te vervelen…

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.