Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 13 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Op de échte Big Green Egg Medium-bbq krijg je nu €500 korting

Big Green Egg bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met forse korting op onder meer de Medium-barbecue. Leuk en aardig die goedkope kamado-alternatieven van Lidl of Action, maar tegen de echte groene bbq kan niemand op.

De Big Green Egg is een zogeheten kamado-barbecue, die zijn oorsprong vindt in Japan. Een van de voordelen van deze hoogwaardige keramische constructie is dat warmte op een efficiënte manier wordt behouden, waardoor je de optimale controle hebt over temperatuur. Zo kun je op culinair niveau vlees bereiden in je tuin.

Niet voor niets wordt de Big Green Egg door verschillende toprestaurants gebruikt voor speciale bereidingen. Ondergetekende was hier een aantal jaar geleden getuige van bij het Michelinster-restaurant Heeren van Harinxma, onderdeel van hotel Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. De goedkopere modellen die je met korting bij Lidl of Action vindt, zijn doorgaans gemaakt met materiaal van veel lagere kwaliteit.

Big Green Egg Medium-barbecue

Maar we dwalen af. Er zijn verschillende barbecues van Green Egg te koop met korting in het jubileumjaar, maar de Medium lijkt ons de meest geschikte voor in je tuin, zowel qua prijs als grootte. Met een roosterdiameter van 40 centimeter maak je gemakkelijk maaltijden voor zes personen.

Op de échte Big Green Egg Medium-bbq krijg je nu €500 korting
(Afbeelding: Big Green Egg)

Je kunt grillen, roken en zelfs bakken met deze kamado-bbq. De Big Green Egg Medium is relatief compact, waardoor hij ook geschikt is voor in een kleine stadstuin of op een balkon (als dat mag van het buurtgenootschap). Dit is het meest verkochte model van het merk.

Kamado-bbq met dikke korting

De oorspronkelijke prijs van de Big Green Egg Medium is 1.948,50 euro, maar je krijgt nu dus korting. De kamado-barbecue is nu te koop voor 1.499 euro. Je krijgt de standaard er gratis bij (in tegenstelling tot de goedkope dingen bij Action en Lidl), net als een ash-tool om door de kolen te wroeten.

Daarnaast is er nu ook nog een starterspakket inbegrepen, ter waarde van 200 euro. Dat bestaat uit houtskool, aanmaakblokjes, rookhout, rookplankjes, bbq-pan, handschoenen, schoonmaakborstel en kiphouder.

Goedkope varianten van Lidl of Action

Om je een beeld te geven van de goedkope Big Green Egg-alternatieven… Check deze kamado van Action en deze kamado van Lidl (die niet meer te koop is).

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.