Externe bijdrage
Externe bijdrage Partner 9 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Zo organiseer je de ideale tuinbarbecue

De zomer is in aantocht en dat betekent dat het barbecueseizoen weer van start gaat! Wat is er nu gezelliger dan vrienden en familie uitnodigen voor een heerlijke barbecue in je eigen tuin? Met de juiste planning en voorbereiding kun je een onvergetelijke barbecue creëren.

Creëer een comfortabele zithoek met tuinbanken

Een goede zithoek is essentieel voor een geslaagde barbecue. Overweeg om tuinbanken te plaatsen rondom een centrale tafel, zodat gasten comfortabel kunnen zitten terwijl ze genieten van het eten en elkaars gezelschap. Kies voor tuinbanken gemaakt van duurzame materialen zoals teak of aluminium, die bestand zijn tegen de elementen en lang meegaan.

Zorg voor voldoende zitplaatsen en ruimte

Niets is vervelender dan te weinig zitplaatsen tijdens een barbecue. Zorg er daarom voor dat je voldoende tuinbanken en stoelen hebt voor al je gasten. Overweeg ook om extra ruimte te creëren met picknick-kleden of klapstoelen, zodat gasten zich vrij kunnen bewegen en kunnen genieten van het eten en de gezelligheid.

Stel een menu samen met diverse opties

Een gevarieerd menu is de sleutel tot een geslaagde barbecue. Zorg voor een mix van vlees, vis en vegetarische opties, zodat al je gasten iets kunnen vinden wat ze lekker vinden. Denk aan klassieke barbecue gerechten zoals hamburgers, worstjes en gegrilde groenten, maar experimenteer ook met nieuwe smaken en recepten.

Maak gebruik van tuinmeubels als serveerstations

Gebruik een tuinmeubel zoals bijzettafels en tuinbanken als serveerstations voor het eten en drinken. Plaats bijvoorbeeld een grote salontafel in het midden van de zithoek waar gasten hun borden en glazen kunnen neerzetten, of gebruik een tuinbank als buffet voor het uitstallen van gerechten en sauzen.

Vergeet de sfeer niet: voeg sfeerverlichting toe

Om een gezellige sfeer te creëren tijdens je barbecue, voeg je sfeerverlichting toe aan je tuin. Hang lichtslingers op tussen de bomen, plaats lantaarns langs de paden en steek kaarsen aan op de tafels voor een warme en uitnodigende ambiance. Sfeerverlichting draagt bij aan de gezelligheid en maakt je barbecue extra speciaal.

Met deze tips en richtlijnen kun je de perfecte barbecue organiseren in jouw tuin. Door te zorgen voor comfortabele zithoeken, een gevarieerd menu en een gezellige sfeer, creëer je een onvergetelijke bijeenkomst waar gasten nog lang over zullen napraten. Dus nodig je vrienden en familie uit, steek de barbecue aan en geniet van een heerlijke zomeravond in je eigen achtertuin.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.