Externe bijdrage
Externe bijdrage Partner 25 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Mindful morning: zo kun je het meeste uit je ochtend halen

De ochtend is een cruciale tijd van de dag – het zet de toon voor wat komen gaat en kan bepalend zijn voor hoe je je voelt en functioneert gedurende de rest van de dag. Een mindful ochtendroutine kan je helpen om het meeste uit je ochtend te halen en je klaar te maken voor een productieve en positieve dag. Hier zijn een paar tips om je ochtendroutine te transformeren in een waardevolle ervaring.

Sta elke dag op hetzelfde tijdstip op

Een consistente slaaproutine is essentieel voor een goede nachtrust en een energieke start van de dag. Probeer daarom elke dag op hetzelfde tijdstip op te staan, zelfs in het weekend. Ga ook elke avond/nacht rond hetzelfde tijdstip slapen. Probeer ongeveer zeven tot acht uur per nacht te slapen. Dit helpt je lichaam om een natuurlijk slaap-waakritme te ontwikkelen, waardoor je je uitgerust en verfrist voelt wanneer je wakker wordt. En als je toch bezig bent met het verbeteren van een routine, waarom zou je dan niet wat extra plezier toevoegen aan je ochtendritueel? Een beetje zelfzorg en ontspanning kan wonderen doen voor je humeur en energieniveau.

Bereid in de avond zo veel mogelijk voor

Een van de beste manieren om stress en chaos in de ochtend te verminderen, is door de avond ervoor al zoveel mogelijk voor te bereiden. Leg je kleding klaar, maak je lunch voor de volgende dag en zet je ontbijtspullen alvast klaar. Dit bespaart niet alleen tijd in de ochtend, maar het zorgt er ook voor dat je de dag rustiger kunt beginnen. Neem ook wat tijd voor ontspanning en plezier voordat je naar bed gaat – lees een goed boek, neem een warm bad of geniet van wat quality time met je partner (of je favoriete sexspeeltjes). Een ontspannen avondroutine kan ervoor zorgen dat je beter slaapt en meer uitgerust wakker wordt, klaar om de dag met volle energie tegemoet te treden.

Probeer te bewegen en te mediteren

Beweging en meditatie zijn beide geweldige manieren om je dag te beginnen met een heldere geest en een positieve houding. Probeer wat lichte yoga-oefeningen te doen om je spieren wakker te maken en je lichaam voor te bereiden op de dag die voor je ligt. En neem wat tijd voor meditatie om je geest te kalmeren en jezelf te centreren voordat je aan je dag begint. Het hoeft niet lang te duren – zelfs maar vijf minuten kan een groot verschil maken. Met een mindful ochtendroutine kun je het meeste uit je dag halen en met een positieve en productieve houding de wereld tegemoet treden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.