Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 20 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

BBQ-seizoen van start met spotgoedkoop alternatief Green Egg

Action opent eigenhandig het BBQ-seizoen met een spotgoedkoop alternatief voor de kamado-barbecue Big Green Egg. Zo goedkoop zagen we ze niet eerder voorbijkomen.

Big Green Egg is groot geworden met de welbekende groene kamado-barbecue. Dit is geen uitvinding van het merk zelf, maar de benaming van een Japans grillapparaat. Met dit type BBQ kun je perfect temperatuur beheersen. Inmiddels word je overspoeld met spotgoedkope alternatieven, die overigens naar behoren werken.

Spotgoedkoop alternatief Big Green Egg-BBQ

Het eerste alternatief in 2024 van de Big Green Egg is een keramische Kamado-barbecue bij Action met een grilloppervlak van Ø 28 centimeter (diameter). De BBQ beschikt over een handige thermometer en je hebt goede controle op luchttoevoer via de twee roosters.

action kamado barbecue 2024 betaalbaar alternatief big green egg bbq
(Afbeelding: Action)

De barbecue bij Action zit qua maat tussen de Small en Mini van Green Egg in. Die kosten respectievelijk 1.095 euro en 762 euro. Er zit wel degelijk verschil in kwaliteit tussen de groene klasbak en de zwarte rip-off, maar lang niet zoveel als het verschil in prijs doet vermoeden.

Kamado-barbecue bij Action voor 99 euro

Tenzij je écht op hoog culinair niveau wil koken, is deze nieuwe kamado-barbecue van Action een prima apparaat om next-level vlees of vis mee te bereiden. En al helemaal als je de prijs ziet. De editie met een diameter van 28 centimeter koop je voor 99 euro.

action kamado barbecue 2024 goedkoop alternatief big green egg bbq
(Afbeelding: Action)

Wil je de concurrentie aangaan met de grotere jongens van Big Green Egg: de kamado-barbecue van Action met een diameter van 37,5 centimeter koop je voor 299 euro. Nog groter: die van 47,5 centimeter kost 399 euro.

Van vlees naar vegan

Niets zo lekker als een mals stukje vlees van de barbecue. En niets zo nobel als meedenken met veganisten tijdens je inkopen. Check deze sublieme vegan BBQ-recepten, waarbij je bijna vergeet dat je geen vlees aan het eten bent. Voor de vis-en vleesliefhebber: check ook deze lekkere eiwitrijke gerechten voor een barbecue.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.