Pim Jansen
Pim Jansen Televisie 20 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Noa Vahle zet ‘hypocriete Wijnaldum’ op zijn plek in video-interview

Georginio Wijnaldum is terug bij het Nederlands Elftal, en dus moet hij Veronica weer te woord staan. De ban wegens vermeend racisme is verdwenen, tijd voor Noa Vahle om hem te confronteren met zijn vermeende hypocrisie.

Na de veelbesproken uitzending van Veronica Inside in 2020, waarin een foute grap werd gemaakt over Akwasi, besloten spelers van het Nederlands Elftal Veronica te boycotten. Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum als aanvoerder en reserveaanvoerder voorop in de activistische strijd.

De kern: ‘Nee tegen discriminatie en racisme’. Een boodschap waar je niet tegen kunt zijn als normaal mens. Maar was dat statement niet een beetje selectief? Zijn de Oranje-internationals echt zo activistisch of alleen als het ze uitkomt? Als je zo tegen discriminatie bent, hoe haal je het dan bijvoorbeeld in je hoofd om in een land te gaan voetballen waar homoseksuelen niet alleen worden gediscrimineerd, maar als extremisten worden gestraft?

Noa Vahle confronteert Wijnaldum in interview

Inmiddels is de ban opgeheven. Zo kwam het dat de activistische Georginio Wijnaldum gisteren voor de camera verscheen van Veronica, met een vileine Noa Vahle achter de camera. Ze bouwde het interview slim op naar Saudi-Arabië, met de overgangsvraag: ‘Hoe is het daar?’

Superlatieven schieten nog net niet te kort in het antwoord van Wijnaldum, maar als je hem mag geloven is Saudi-Arabië een vredelievend regime waar niets op aan te merken is. Ware het niet dat hij in de profvoetbalbubbel leeft.

“Ik was eerst sceptisch, maar de leefomstandigheden zijn hier erg goed voor mij.” Als Noa Vahle doorvraagt naar het morele aspect, volgt een ongemakkelijk pr-praatje van een op het oog door sjeiks geïndoctrineerde voetballer die op handen wordt gedragen. Als antwoord op de geschonden mensenrechten in Saudi-Arabië, haalt hij de toeslagenaffaire er in Nederland bij. Tja, dan houdt de discussie op. Bekijk het volledige interview in de video hierboven.

Skip het commentaar van Johan Derksen

De toevoegingen van Johan Derksen over dit interview in Vandaag Inside kun je negeren. Die draafde weer door in het halen van zijn gram. De sterke persoonlijkheid in dit verhaal is Noa Vahle, die iemand zónder scheldwoorden en schofferingen op zijn plek kan zetten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.