Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Eten & Drinken 20 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze eiwitrijke BBQ-recepten zet je in een handomdraai op tafel

Het concept van barbecueën is simpel: je gooit een stuk vlees op de bbq, wacht, en eet het op. Maar soms wil je nét iets meer, en dan het liefst ook nog met eiwitten. Zie hier: vijf eiwitrijke bbq-recepten.

We weten allemaal dat het eten tijdens een barbecue niet altijd even gezond. Een stokbroodje met kruidenboter hier, een sausje of twee daar, en je eet toch altijd nét iets te veel. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat jouw maaltijd vol eiwitten zit.

Vijf eiwitrijke bbq recepten

Met de onderstaande eiwitrijke barbecuerecepten helpen we je een handje op weg.

1. Kipspiesjes met citroengras van de barbecue

We trappen af met deze kipspiesjes met citroengras van de barbecue, geïnspireerd op een streetfood-snack die veel op Bali wordt gegeten.

eiwitrijke barbecue recepten, eiwitten, proteïne
Bron: Culy

Extra bijzonder: voor deze kipspiesjes gebruik je geen reguliere stokjes of metalen pinnen. In plaats daarvan grill je het kippenvlees op een stokje van citroengras. Dat maakt dit zomerse barbecue recept extra smaakvol.

2. Koreaanse barbecue-bowl

Iets anders op tafel zetten dan vlees op een stokje? Deze Koreaanse barbecue-bowl prikkelt je smaakpapillen. Dat komt onder andere door de sambal en knoflook, maar uiteraard ook door het malse stuk rundvlees.

Eet jij niet genoeg eiwitten? Dit zijn de gevolgen van een eiwittekort

In dit recept van onze collega’s van Culy bereid je het stuk vlees gewoon in de koekenpan, maar wij weten het zeker: op de barbecue wordt dit net zo lekker. Misschien nog wel lekkerder. Probeer ‘t vooral zelf uit.

3. Simpele kipspiesjes van de bbq met tamarinde en citroen

Zijn de bovenstaande kipspiesjes te ingewikkeld voor je, en kijk je juist uit naar iets simpels? Deze simpele kipspiesjes met tamarinde en citroen zijn dan ideaal.

eiwitrijke barbecue recepten, eiwitten, proteïne
Bron: Culy

De stukjes citroen eet je niet op, maar geven jouw kipspiesjes wel een lekkere portie frisheid. Perfect voor een warme, zomerse dag als je het ons vraagt. Hier vind je het volledige recept.

4. Zalmspiesjes met mango en tomaatjes

Liefhebbers van vis kunnen hun hart ophalen bij de barbecue. Veel vissoorten zijn namelijk uiterst geschikt om te grillen. Neem bijvoorbeeld deze zalmspiesjes met mango en tomaat. Heerlijk.

eiwitrijke barbecue recepten, eiwitten, proteïne
Bron: Culy

Maak er meteen een friszure dressing bij, op basis van limoen en schijfjes jalapeño. Het is geen verrassing dat dit gerecht een voltreffer is op de barbecue. En dat ook nog eens vol eiwitten, want zalm is een eiwitrijke vissoort. Hier vind je het recept voor de zalmspiesjes.

5. Gegrilde kip gemarineerd in gember, knoflook, koriander en munt

Echt indruk maken op je vrienden? Ga voor deze gegrilde kip gemarineerd in gember, knoflook, koriander en munt. Dat noemen we nog eens een smaakexplosie waar je u tegen zegt.

5 verrassende gerechten vol eiwitten die simpel en lekker zijn

Je gebruikt voor dit gerecht kippendijfilet. Dat is net wat sappiger en smaakvoller dan kipfilet. Liever een hele kip grillen? In dit artikel over een hele kip grillen leggen we uit hoe je dat het beste aanpakt (want ja, dat kan ook op de barbecue).

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.