Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

HBO Max onthult eerste beelden The Last of Us met Pedro Pascal

HBO Max heeft de eerste veelbelovende beelden van The Last of Us onthuld. Een adaptatie van één van de beste games aller tijden, met Pedro Pascal in de hoofdrol.

Na al het slechte nieuws omtrent HBO Max is het tijd voor een opsteker. Afgelopen weekend ging namelijk niet alleen de eerste aflevering van de langverwachte spin-off van Game of Thrones in première.

HBO Max presenteert The Last of Us

De streamingdienst heeft nog een verrassing voor je klaar staan. Dan hebben we het over de allereerste bewegende beelden van The Last of Us, de ambitieuze adaptatie van de gelijknamige Playstation-franchise.

De originele game uit 2013 wordt nog steeds gezien als één van de beste games aller tijden. Het spel combineerde een realistisch aanvoelende wereld met een emotioneel verhaal waar veel films nog wat van kunnen leren. En dat in het verder creatief volledig uitgemolken zombiegenre.

Een adaptatie lag dan ook voor de hand, maar toch duurde het lang voor een studio of netwerk ermee aan de haal ging. Afgelopen juni rondde HBO gelukkig de opnames af van een op de games gebaseerde serie.

HBO Max onthult eerste beelden The Last of Us met Pedro Pascal
🔥 (Afbeelding: HBO Max)

Pedro Pascal en Bella Ramsey

Pedro Pascal (The Mandalorian) vertolkt de rol van Joel, een smokkelaar die in een dystopisch Amerika een meisje genaamd Ellie moet proberen te redden. Zij zou namelijk het antwoord op het immense zombieprobleem kunnen zijn.

Ellie wordt gespeeld door Bella Ramsey, die we natuurlijk kennen uit Game of Thrones. Daarin was ze Lyanna Mormont. Maar goed, terug naar The Last of Us.

Het wordt de eerste op een game gebaseerde productie van HBO. Gelukkig is een groot deel van het originele team aan boord om ervoor te zorgen dat de adaptatie trouw blijft aan wat de game zo goed maakte. Zo is de schrijver en regisseur van het spel, Neil Druckmann, ook betrokken bij de serie. Ook heeft HBO de originele componist weten te strikken.

Eerste beelden

Voeg daar het brein achter Chernobyl en nieuws over een groot budget aan toe en je kunt niet anders dan reikhalzend uitkijken naar het eindproduct. Gelukkig heeft HBO fans nu een eerste voorproefje gegeven. Het is te vroeg voor een volledige trailer, maar we worden wel getrakteerd op een aantal korte clips, als onderdeel van een breder voorproefje op aankomende titels:

We zien Pedro en Bella voor het eerst als Joel en Ellie, terwijl ze het onder andere hebben over rouw en de tiener leert hoe ze een geweer moet gebruiken. Ook krijgen we een eerste voorproefje op de rol van Nick Offerman, een stukje origin story van Pedro’s Joel en de rest van de cast.

Releasedatum, budget en meer

Dat smaakt naar meer! Helaas heeft HBO Max nog steeds geen exacte releasedatum voor The Last of Us onthuld. Wel is het bekend dat het eerste seizoen uit tien afleveringen bestaat, en dat de show ergens in 2023 uit zal gaan komen. Aardig bonusfeitje: het is de grootste Canadese televisieproductie ooit, met een budget per aflevering van meer dan 10 miljoen dollar.

Meer geld levert lang niet altijd meer kwaliteit op, maar met een team dat de originele game eer aan wil doen en puike eerste beelden hebben we er het volste vertrouwen in dat HBO Max een pareltje in handen heeft. Op naar 2023!

HBO Max dropt 9 grote films, waaronder 4 ijzersterke oorlogsfilms

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.