Felix Decavel
Felix Decavel Eten & Drinken 31 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De 101 beste steakrestaurants ter wereld met plaats 4 om de hoek

België boven in de Lage Landen. Tenminste, op deze lijst van de 101 beste steakrestaurants ter wereld. Voor het sappigste vlees in Nederland moet je in Amsterdam zijn, maar ook nummer 4 ligt te grillen om de hoek.

In de top 101 staan amper twee Amsterdamse steakrestaurants. Geen één andere Nederlandse snackbar is in velden of wegen te bekennen. Aan de hand van het taai stuk gedrocht dat als vlees wordt bestempeld door de Nederlandse supermarkten, mag dat natuurlijk geen verrassing heten. Maar waar kunnen echte vleeseters dan wel terecht?

De beste steaks in Nederland en België

Volgens The World’s 101 Best Steak Restaurants moeten culinaire carnivoren binnenkort een bezoekje brengen aan Argentinië, de Verenigde Staten, Brazilië en… België? Ja, want over de grens vinden we twee steakrestaurants in de top 50. Waarvan één zelfs in de top 5 staat.

De beste steak in de Lage Landen smelt het zachtst op je tong aan de Belgische kust. Restaurant Carcasse in Koksijde krijgt de hoogste eer in de Benelux met een vierde plaats wereldwijd. Het hippe Maven in Antwerpen strandt op plek 33. Restaurant Gillis in Gent sluit de volledige lijst af met een 101ste plaats.

beste steakrestaurants, amsterdam, nederland, belgië, steak
Parilla Don Julio, het beste steakrestaurant ter wereld (Afbeelding: Turismo Buenos Aires)

Wat betreft Nederlandse steakrestaurants moesten we toch even scrollen. En excuses alvast aan alle landgenoten die niet in het centrum van het universum wonen; de beste steaks van het land worden zonder meer in de hoofdstad gegrild. Zoals gebruikelijk komt geen één andere Nederlandse stad, badplaats of gehucht ook maar in de buurt van Amsterdam.

Als vermoedelijk Engelstalig en waarschijnlijk onvriendelijk bediend voorgerecht op het fijnproeversreisje bij onze minzame Bourgondische zuiderburen dus, reserveren we vanavond eerst een tafeltje bij het chique Mr. Porter in de Spuistraat, dat op plaats 64 belandt. Morgen – een snelle hap voor het vertrek – gaan we langs bij nummer 88, de Midtown Grill aan het Vondelpark.

De beste 10 steakrestaurants wereldwijd

Hieronder zie je de top tien van beste steakrestaurants wereldwijd, met daarbij ook de beste steakrestaurants in Nederland en België.

Plaats Restaurant Stad
1 Parilla Don Julio Buenos Aires
2 Hawksmoor Londen
3 American Cut Tribeca New York
4 Carcasse Koksijde
5 El Capricho Jiménez de Jamuz
6 F.X. Buckley Dublin
7 I Due Cippi Saturnia
8 Rockpool Bar & Grill Sydney
9 Lana Madrid
10 Bazaar Meat Las Vegas
33 Maven Antwerpen
64 Mr. Porter Amsterdam
88 Midtown Grill Amsterdam
101 Restaurant Gillis Gent

Alle 101 restaurants op een rij

Check de volledige top 101 op worldbeststeaks.com. Of bekijk welke voedingsmiddelen je metabolisme versnellen. Tipje van de sluier: steak maakt er helaas geen deel van uit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.