Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 31 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Lady Gaga laat zich zien én horen als Harley Quinn in Joker 2

Naast steeds meer nieuwe filmsetfoto’s, kunnen we nu ook horen hoe Lady Gaga klinkt als Harley Quinn in Joker: Folie à Deux. Dit dankzij een obsessief nieuwskanaal op Twitter, dat opnames buiten de studio heeft gemaakt.

Folie à Deux is het vervolg van Joker (2019), de ijzersterke oorsprongsfilm over de grote vijand van Batman, met Joaquin Phoenix als het titelpersonage. De grimmige sfeer, het psychologische karakter en het fenomenale acteerwerk zorgden voor misschien wel de meest unieke film ooit binnen het genre superhelden en -schurken.

Harley Quinn in Joker: Folie à Deux

Een vervolg kon dan ook niet uitblijven, en al snel werd duidelijk dat Harley Quinn, de geliefde van Joker in veel comics, haar opwachting zou maken. Een eerste beeld van Lady Gaga in deze rol verscheen eerder al.

Later volgden de eerste foto’s van Lady Gaga als Harley Quinn op de set van Joker: Folie à Deux, waaronder de onderstaande kus. Maar we wilden eindelijk ook wel eens weten hoe de zangeres en actrice klinkt in haar rol. Welnu, onze gebeden zijn gehoord.

Geluid én beelden van Lady Gaga in Joker 2

Veel over het plot van Joker: Folie à Deux is nog niet bekend, maar het is inmiddels een publiekelijk geheim dat de film meer richting een musical gaat dan zijn voorganger. Dat verklaart deels ook de keuze voor Lady Gaga als Harley Quinn. Ze is immers een begaafd musicus en zangeres. Het is een kleine flard, maar dankzij het obsessieve Twitter-account Joker Folie News, die dus buiten de filmstudio staan op te nemen, zijn de eerste geluiden van de filmopnames wereldkundig.

lady gaga, harley quinn, joker a folie, geluid, beelden, video
Lady Gaga als Harley Quinn op de filmset (Afbeelding: ANP / SIPA USA)
lady gaga, harley quinn, joker a folie, geluid, beelden, video, zang, musical, setfoto's
Lady Gaga als Harley Quinn op de filmset (Afbeelding: ANP)

Joker: Folie à Deux verschijnt, zoals het nu lijkt, op 4 oktober 2024 in de bioscopen. Nog even geduld, dus.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.