Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 15 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Eerste foto Lady Gaga als Harley Quinn in Joker vervuld van liefde

De eerste foto van Lady Gaga als Harley Quinn is gedeeld door Todd Philips, de filmmaker achter Joker: Folie à deux. Ze is te zien met Joaquin Phoenix, die het titelpersonage speelt, net als in het eerste deel.

Joker (2019) was een megasucces. De film had een heerlijk grimmige sfeer, voelde als ouderwetse cinema en had een ijzersterk psychologisch plot. Recensenten schreven de film de hemel in, het publiek toog en masse naar de bioscoop. Een vervolg kon niet uitblijven.

Lady Gaga als Harley Quinn

En de opwachting van Harley Quinn natuurlijk ook niet, die samen met Joker een van bekendste relaties binnen de wereld van de superhelden vormt. Margot Robbie speelde de superschurk en antiheldin in onder meer The Suicide Squad, maar gezien de totaal andere verhaal- en tijdlijn in Joker: Folie à deux was dit geen optie. Dus werd het Lady Gaga en hier is de eerste foto.

“Happy Valentines Day”, schreef Todd Philips bij de eerste foto van Lady Gaga als Harley Quinn tegenover Joaquin Phoenix als Joker. Het moge duidelijk zijn dat de twee een relatie krijgen in het tweede deel en de boel op stelten gaan zetten.

Joker: Folie à deux

Eerder werd al bekend dat Joker: Folie à deux een ‘gestoorde liefdesmusical‘ zou worden. Niet geheel toevallig heeft Todd Philips de eerste foto dan ook gedeeld op Valentijnsdag.

Over het plot van de film is nog niet veel bekend. Zoals het nu gepland staat, verschijnen Lady Gaga en Joaquin Phoenix als liefdeskoppel Harley Quinn en Joker op 4 oktober 2024 in de bioscopen. Of er ook een symbolische gedachte achter Dierendag zit, zullen we moeten afwachten.

Carrièreswitch

Lady Gaga begon natuurlijk ooit als muzikant, maar is tegenwoordig vooral actrice. En dat doet ze niet onverdienstelijk. Haar rollen in House of Gucci (2021) en vooral A Star Is Born (2018) vonden wij hier op de redactie zeer sterk ingevuld. Maar de rol als Harley Quinn in Joker 2 lijkt haar pas echt op het lijf geschreven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.