Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 11 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp haalt eindelijk grootste minpunt uit populaire feature

Pak de smartphone van een willekeurig persoon en je zult waarschijnlijk WhatsApp aantreffen op de homescreen. Maar de populaire chat-app wordt niet alleen mobiel gebruikt. Ook op laptops en desktops maken mensen massaal gebruik van WhatsApp met behulp van de webversie of de app. En juist die versies gaan binnenkort een stuk beter worden.

WhatsApp lijkt met een oplossing te komen voor het grootste minpunt van de niet-mobiele versies. We hebben het dan over het feit dat je altijd je smartphone in de buurt moet hebben. Nu is het zo dat je met behulp van een QR-code je smartphone moet koppelen aan de web- of desktop versie van WhatsApp. Dat is op zich nog niet zo’n probleem, maar je moet er vervolgens ook nog voor zorgen dat de twee met elkaar in verbinding blijven.

WhatsApp-web gaat op eigen benen staan

Dat lijkt binnenkort te gaan veranderen. In de huidige versie van de WhatsApp beta is dit namelijk niet meer nodig. Testers melden dat het niet meer nodig is om je smartphone verbonden te houden met de Web-versie of de desktop applicatie. Volgens testers die al met de beta werken, kunnen tot vier toestellen tegelijk gebruikt worden.

WhatsApp komt eindelijk met functie die al veel te lang ontbreekt

Of WhatsApp deze verbetering daadwerkelijk door gaat voeren, is nog niet helemaal zeker. Toch lijkt de kans wel erg groot. Mocht dit het geval zijn, dan tackelt WhatsApp het grootste minpunt van de populaire web-versie en desktop-app. In de afgelopen jaren is de niet-mobiele versie flink opgepoetst, maar kon deze nog steeds niet op eigen benen staan. Waarschijnlijk kan dat in de nabije toekomst dus wel.

Pas op dat je account niet verwijderd wordt

Helaas is er ook slecht niets. Er zijn nieuwe privacyvoorwaarden ingevoerd, en die kun je maar beter accepteren. Wanneer je dit niet doet, gaat WhatsApp stappen ondernemen die uiteindelijk kunnen leiden tot het verwijderen van je account. Daar beginnen ze vanaf deze week mee, dus lees snel hier om te voorkomen dat jij straks WhatsApp kwijt bent.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.