Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Sony deelt brute eerste trailer voor Venom: Let There Be Carnage

De tijd gaat eng snel. Venom? Kwam uit in 2018, en Venom 2 werd al in januari 2019 aangekondigd. Meer dan twee jaar geleden dus. Niet te lang bij stil staan, want door de pandemie hebben we wat Hollywood-films betreft een soort eigen Avengers: Endgame-achtige timeskip te pakken.

Het goede nieuws? Venom: Let There Be Carnage komt op 24 september eindelijk uit, en Sony heeft zojuist een eerste trailer uitgebracht. Tom Hardy is terug als Eddie Brock, een geflopte journalist die samen is gegaan met een alien symbiote, zoals ze dat zo mooi in het Engels noemen.

Venom: Let There Be Carnage

Zoals de titel al doet vermoeden wordt Carnage de grote schurk van de film. Die rol wordt vertolkt door niemand minder dan Woody Harrelson, die al zijn opwachting maakte in de post-credits scène van de eerste Venom-film.

Verder kun je rekenen op de terugkeer van Michelle Williams als de ex van Eddie en Reid Scott als haar nieuwe vriendje. Naomie Harris (Skyfall) maakt haar debuut in de franchise als Shriek, de love interest van Carnage in de comics van Marvel.

Andy Serkis

Wie niet terugkeert, is Ruben Fleischer, de regisseur van de eerste film. Het roer wordt overgenomen door Andy Serkis. Het script is afgeleverd door Kelly Marcel, die ook meewerkte aan het script van de eerste film.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Venom: Let There Be Carnage oktober vorig jaar uit zou gaan komen. Door de pandemie werd de film echter meermaals door Sony opgeschoven, met nu dus (hopelijk) 24 september als uiteindelijke releasedatum.

Meer van hetzelfde?

We zullen verder niks spoilen over de eerste trailer en poster, maar alles wijst erop dat Sony en Andy Serkis opnieuw een vermakelijke achtbaanrit af gaan leveren. De buddy cop-achtige humor van het eerste deel werkte verrassend goed, en dat zien we hier ook weer terug.

De reviews van Venom waren niet al te best, met veel critici die de film te chaotisch en te gedateerd vonden aanvoelen. Als de superheldenfilms van begin dit millennium. Anderen vonden die esthetiek en stijl juist nostalgisch en passend. Hoe dan ook maakt de eerste trailer voor Venom: Let There Be Carnage duidelijk dat Sony niet van het gekozen pad afwijkt. Op 24 september gaan we ontdekken of die aanpak loont. Scroll vooral ook even door voor de eerste poster, onder de trailer!

De top 5 slechtste Marvel films volgens IMDb en Rotten Tomatoes

Venom let there be carnage trailer
Poster (Afbeelding: Sony)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.