Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Sneakers 30 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Puma Palermo x Asphaltgold ‘Scopa’

In een speciale collab voor hun Palermo-reeks slaat Puma de handen ineen met sneakerstore Asphaltgold. Maak kennis met de Puma Palermo x Asphaltgold ‘Scopa’ sneakers!

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Deze nieuwe sneakers van Puma en Asphaltgold vieren de straatcultuur van Palermo, maar ook op Hollandse kinderkopjes komen ze prima uit de verf!

Puma Palermo x Asphaltgold ‘Scopa’

In een uitbreiding van hun Palermo-reeks presenteren Puma en Asphaltgold deze ‘Scopa’-sneaker. Scopa is een Italiaans kaartspel, dat voor deze sneakers symbool staat voor de Italiaanse gastvrijheid. Het kaartspel komt op meerdere manieren in de sneaker terug. Zo verschijnt er een geheime boodschap als je de zijkant van de omflipt (net als een spel kaarten). Binnenin is de zool bedekt met een kaartspelmotief. Aan de onderkant van de zool prijkt een grote zon. Dit is de krachtigste kaart in een spelletje Scopa.

(Afbeelding: Puma)
puma sneakers nieuw
(Afbeelding: Puma)

En zien we daar Gianluigi Buffon als model? We zien zijn naam nergens staan, maar het lijkt er toch echt op.

De sneakers zullen 129 euro gaan kosten en zijn verkrijgbaar via de website van Asphaltgold. Wel nog een weekje wachten, want de release vindt plaats op 4 mei.

Sneakers van gisteren

Ook gisteren een collab, maar wel een van totaal andere aard. Nike vroeg een sterbasketballer uit de Amerikaanse competitie om input, en blijkbaar heeft hij iets met slangen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.