Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 14 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach kondigt comeback aan en heeft goed nieuws voor ZML-fans

Begin dit jaar zette Arjen Lubach een punt achter het ongekend populaire Zondag met Lubach. Na dertien seizoen van de satirische nieuwsshow vond de host en naamgever het wel mooi geweest. Het was tijd voor iets nieuws, maar wat precies is nog niet bekend. Nu licht de presentator het eerste tipje van de sluier op.

Daar begon hij begin deze week mee op maandag. Op Instagram deelde Arjen Lubach een afbeelding met daarop ‘maandag’. Vervolgens kwam daar iedere dag een dag een bij. Vandaag verscheen het complete plaatje. Hierop staat ‘maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, 2022 NPO 1 VPRO’. Arjen zal dus vanaf volgende jaar weer op de buis te zien zijn. En niet één keer, maar vier keer per week.

Goed nieuws voor Zondag met Lubach-fans

Tegenover het ANP bevestigt Arjen Lubach dit goede nieuws: “Op dit moment kan ik niet veel meer zeggen dan dat ik samen met mijn vaste team in 2022 een nieuw, bijna dagelijks programma ga maken.” Dat is goed nieuws voor alle Zondag met Lubach-fans, want hun held gaat in 2022 een stuk vaker te zien zijn.

Over de invulling van het programma is nog niks bekend. Arjen Lubach zelf zal het ongetwijfeld al weten, maar wil er nog niets over loslaten. “De eerste vier seizoenen ga ik vullen met herhalingen van Andere Tijden, maar verder kan ik nog niks loslaten,” vertelt hij met een knipoog aan het ANP. Arjen Lubach verwijst hiermee naar het bekende programma dat geschrapt gaat worden.

Arjen Lubach ook in het weekend?

De gehoopte snelle comeback gaat er dus komen. Dat is uitstekend nieuws, maar wat kunnen we verwachten van de Zondag met Lubach-opvolger? De Groninger heeft duidelijk gemaakt dat hij toe is aan iets nieuws. De kans lijkt dan ook klein dat Arjen Lubach weer op z’n Amerikaans plaats gaat nemen achter een desk. Wie weet wordt het wel een talkshow of gaan we veel meer items op locatie zien. De tijd zal het leren.

Lubach-waardig: messcherp Even Tot Hier kraakt kabinet en Koningshuis

De komst van de nieuwe show hoeft overigens niet te betekenen dat Arjen niet meer in het weekend te zien is. Hij schijnt namelijk ook nog in de race te zijn voor een andere baan. Er wordt momenteel gekeken naar de terugkeer van een legendarisch programma uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Welke dat is en wat de mogelijk rol van Arjen Lubach hierin is, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.