Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 7 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de week #18: Nike PlayStation 5, Adidas x LEGO en meer

Het is vrijdag, dus maken we de balans op. Wat zijn de vetste releases en meest opvallende sneakers van week 18? Deze week zijn dat onder meer de nieuwe PlayStation 5-stappers van Nike.

Verder in de top 5 van deze week een onthulling van BAPE en New Balance, sneakers van bubbeltjesplastic en een nieuwe versie van de Nike Air Force 1. Maar we beginnen met de zoveelste lekkere collab van Adidas en LEGO.

1. LEGO x Adidas ZX 8000 Bricks-collectie

ZX 8000 Bricks, lego x adidas, nieuwe sneakers, week 18
(Afbeelding: Adidas x LEGO)

De samenwerking tussen Adidas en LEGO is naar een nieuwe level gestegen. De ZX 8000 Bricks-collectie bestaat uit zes sneakers in de primaire kleuren van de Deense speelgoedfabrikant. Lees en bekijk hier meer over de schoenen, die je vanaf vandaag (7 mei) voor 140 euro koopt. Snel bij zijn, tippen we je vast.

2. Nike PG 5 PlayStation 5

Is het je nog steeds niet gelukt om de PS5 te bemachtigen? Dan zijn deze sneakers misschien een leuke troostaankoop. Het gaat om een samenwerking tussen Sony, Nike Basketball en LA Clippers-ster Paul George. De zogeheten Nike PG 5 PlayStation 5 is deze week onthuld en vanaf 14 mei in een aantal geselecteerde staten te koop. Op 27 mei volgt de rest van de Verenigde Staten. Je zal inventief moeten zijn om een paar te bemachtigen, bijvoorbeeld via resellwebsites als StockX.

3. Moschino ‘bubbeltjesplastic’

moschino, sneakers, bubbeltjesplastic, noppenfolie
Ja, ze verzinnen wat tegenwoordig… (Afbeelding: Moschino)

Dan een paar bizarre sneakers van Moschino. Je moet wel een enorme bubbeltjesplastic-fetisjist zijn om de zogeheten Double Bubble Shoes te kopen, te weten dat ze omgerekend 487 euro kosten.

4. BAPE x New Balance 2002R

bape x new balance, nieuwe sneakers, week 18, releases, nike playstation 5
(Afbeelding: New Balance x Bape)

Door naar een nieuwe collab van New Balance en het Japanse modelabel A Bathing Ape. De merken hebben de eerste beelden van de BAPE x New Balance 2002R onthuld. Ja, dit zijn sneakers voor de connaisseur. De release wordt in de vroege zomer verwacht. We houden je in deze rubriek op de hoogte. Lees hier meer over de samenwerking.

5. Nike Air Force 1 ‘Just Do It’

nieuwe sneakers, week 18, releases, nike air force 1, playstation 5
(Afbeelding: Nike)

Naast de PlayStation 5-stappers ook een normaal model van Nike in de wekelijkse top 5. Een van de populairste sneakers wereldwijd heeft een upgrade gekregen, met die heerlijke slogan van het Amerikaanse sportmerk. In felgele letters staat er ‘Just Do It’ op de zijkant. Lekker in combinatie met de zwarte swoosh en het witte leer. Je koopt ze 109,99 euro.

Nieuwe sneakers van vorige week

Bekijk hier de nieuwe releases van vorige week, met onder meer de Aimé Leon Dore x New Balance.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.