Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel gooit stilletjes populaire series uit het MCU, maar waarom?

Voor Marvel is er een nieuw tijdperk aangebroken. De nieuwe Marvel Cinematic Universe-series op Disney+, zoals WandaVision en het aankomende Loki, zijn net zo belangrijk als de bioscoopfilms.

Toch zijn het ver van de eerste MCU-series. Sterker nog, zelfs de Marvel-series van Netflix vielen officieel binnen het cinematic universe. Zo voelde dat als kijker echter zelden. De films negeerden dergelijke shows praktisch volledig, en van cross-over was geen sprake.

Marvel trapt series uit het MCU

In tegenstelling tot de Disney+-shows, waarin de filmhelden de hoofdrol spelen. Een nieuw begin, waarbij de films en series op gelijke voet staan. Helaas blijkt nu dat het aanbreken van dit nieuwe tijdperk ook minder prettige gevolgen heeft voor het MCU.

Een update op Disney+ heeft namelijk stilletjes een aantal series die deel uitmaakten van het Marvel Cinematic Universe uit de huidige canon getrapt. Oftewel, ze spelen zich niet langer af in hetzelfde universum als de films en nieuwe series. It never happened.

Voor shows die buiten de officiële canon vallen is er een aparte sectie op Disney+: Marvel Legacy Movies and Series. Een oplettende Redditor viel deze week op dat Agents of S.H.I.E.L.D., Agent Carter, Inhumans en Runaways opeens in die sectie te vinden zijn.

Avengers 5: leaker onthult hoe Marvel Endgame gaat overtreffen

Agents of S.H.I.E.L.D.

Directe inhakers sneuvelen op Disney+

Het lijkt er dus sterk op dat Marvel Studios geen rekening meer gaat houden met de verhaallijnen, personages en gebeurtenissen uit die shows. Inhumans en Runaways hebben nooit echt als MCU-shows gevoeld, maar vooral Agents of S.H.I.E.L.D. en Agent Carter haakten echt op de films in en bevatten zelfs personages die in allebei voor kwamen.

Dat biedt Disney ook direct de kans om personages opnieuw te casten. Onlangs kwam al het gerucht voorbij dat het bedrijf een nieuwe actrice zoekt om Daisy Johnson te spelen, de superheld Quake. In Agents of S.H.I.E.L.D. wordt zij vertolkt door Chloe Bennet.

Schone lei

Ook hebben we al vanuit meerdere hoeken gehoord dat Marvel van plan is om een aantal superhelden uit de Netflix-shows terug te brengen. Met name Daredevil (Charlie Cox) en The Punisher (Jon Bernthal). Fantastisch, maar dezelfde bronnen benadrukken ook dat Marvel echt met een schone lei wil beginnen. Een nieuw begin voor die personages dus.

Officieel hebben Disney en Marvel Studios nog niks over de status van al die series gezegd, maar het lijkt er dus sterk op dat alle series van voor de huidige Disney+-shows verbannen zijn uit de huidige canon. Handig voor de makers, die zo meer ruimte krijgen om nieuwe verhalen te vertellen, maar voor de fans van met name Agents of S.H.I.E.L.D. en Agent Carter is het toch even zuur…

Reddit

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.