Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Kijkje achter de schermen: de bizarre autostunts van Fast and Furious 9

De laatste keer dat de complete crew van Fast and Furious bijeen kwam was in 2017, voor deel acht. Sindsdien hebben we de spin-off Hobbs & Shaw gekregen, maar verder bleef het vooral een kwestie van geduld hebben voor de fans. Nu is het tijd voor F9, vol bizarre autostunts.

Fast and Furious 9, ook wel bekend als F9: The Fast Saga, zou eigenlijk al in april 2019 uitkomen. Door de hierboven genoemde spin-off werd de film echter opgeschoven naar 2020.

Fast and Furious gaat naar de maan

Vervolgens zorgde de huidige pandemie en de concurrentie van No Time to Die ervoor dat de film pas komende juni uitkomt.

Hopelijk wordt de blockbuster het wachten waard. De meest recente trailer hintte er in ieder geval al naar dat de franchise naar de maan gaat, iets wat de regisseur later heeft bevestigd.

Ja, Fast and Furious is compleet veranderd sinds de iets meer down to earth eerste delen. Gelukkig bevat F9 ook nog genoeg compleet gestoorde auto-stunts. Onlangs onthulde Vin Diesel al dat auto’s zelfs auditie moeten doen om in de films te komen.

Kijkje achter de schermen

Terwijl we de dagen aftellen tot 25 juni, worden we zoet gehouden met een featurette genaamd Total Car-Nage. Daarin krijgen we een kijkje achter de schermen bij de absurde stunts die in de film zitten. Waarvan een opvallend groot deel compleet practical is opgenomen. Geen digitale nepperij dus, maar echte auto’s.

Broeder vs broeder

Voor de fans die F9 ook voor het verhaal gaan kijken, is er ook op dat vlak al wat meer bekend. Vin Diesel’s Dom Toretto leidt een rustig leventje onder de radar, met Letty en zijn kleine zoontje Brian. Tegelijkertijd weten ze dat er altijd gevaar dreigt. Gevaar dat Dom dwingt om nog één keer met zijn crew in actie te komen, om een wereldwijd complot van een huurmoordenaar en begaafd coureur te stoppen. Een coureur die niemand minder dan Dom’s broer blijkt te zijn, Jakob, gespeeld door John Cena.

De cast van F9: The Fast Saga

Naast Diesel en Cena bestaat de cast onder andere uit Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang,  Helen Mirren, Kurt Russell en Charlize Theron.

Op naar 25 juni! Vanaf dan draait F9: The Fast Saga in de bioscopen. Althans, als die tegen die tijd open zijn gegaan. Check hieronder de meest recente volledige trailer.

Avengers 5: leaker onthult hoe Marvel Endgame gaat overtreffen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.