Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 15 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de week #15: Nike Just Do It, Aimé Leon Dore x NB en meer

Het is donderdag, en dan wacht jij natuurlijk op nieuwe sneakers. Hier zijn de lekkerste en meest opvallende releases van week 15, met onder meer de Nike Air Max Plus ‘Just Do It’.

Verder in de top 5 van deze week een nieuw paar Nike Air Max 1 van Travis Scott, een briljante samenwerking tussen South Park en Adidas en de klassieke badmeesterschoenen Kahru Synchron Classic. Maar we beginnen met de heerlijke nieuwe sneakers van Aimé Leon Dore en New Balance.

1. Aimé Leon Dore x New Balance 550

(Afbeelding: Aimé Leon Dore)

Na deze heerlijke samenwerking van vorig jaar is er een nieuwe collab van Aimé Leon Dore en New Balance. Ditmaal is de basketbalklassieker 550 in een extra stijlvol jasje gegoten door Aimé Leon Dore. Vanaf morgen (16 april) hier verkrijgbaar, en je kunt je nog aanmelden voor een herinneringsmail.

2. Nike Air Max Plus ‘Just Do It’

nike air max plus just do it, nieuwe sneakers, releases, week 15, 2021
(Afbeelding: Nike)

‘Just Do It’ was het motto van Nike waar we als tiener in de jaren 90 wild van werden. Een T-shirt met deze tekst was cool. Nu heeft Nike het motto in graffiti-stijl toegevoegd aan het model Air Max Plus. Je koopt deze nieuwe sneakers voor 169,99 euro.

3. Kahru Synchron Classic

kahru synchron classic
(Afbeelding: Kahru)

Deze badmeesterschoenen uit de jaren 90 zijn weer helemaal terug in het straatbeeld van nu. De Finse sneakers zijn verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties, wij gaan voor deze zilveren met een gebroken witte buitenzool. Je koopt ze voor 130 euro.

4. Travis Scott x Nike Air Max 1 ‘Cactus Jack’

Travis Scott x Nike Air Max 1 'Cactus Jack'
(Afbeelding: Nike SNKRS)

De Travis Scott x Nike Air Max 1 ‘Cactus Jack’ is onthuld, en hij schijnt in vijf verschillende kleurcombinaties uit te komen. Deze sneakers, met een omgekeerde swoosh, kun je nog niet kopen. Ze verschijnen later dit jaar, hou Manners Magazine in de gaten voor meer informatie. Het is 100 procent zeker dat hier een ware run op gaat ontstaan, en deze schoenen via resellers voor torenhoge bedragen worden verkocht. Lees hier meer.

5. South Park x Adidas Campus 80 ‘Towelie’

south park adidas campus 80, sneakers, towelie, 3
(Afbeelding: AdidasOriginals)

South Park en Adidas hebben de ultieme sneakers voor stoners onthuld, waarmee ze een ode brengen aan de pratende en wiet rokende handdoek Towelie. Vanaf 20 april (4/20 is de feestdag voor Amerikaanse wietrokers) beschikbaar voor 100 euro. Lees hier meer over de schoenen, die stoned worden onder UV-licht.

Nieuwe sneakers van vorige week

Bekijk hier de nieuwe releases van vorige week, met onder meer de Nike Crater Impact en Adidas X LEGO UltraBOOST 4.0 DNA.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.