Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de week #14: Nike Crater Impact, Adidas x LEGO en meer

Het weekend nadert, tijd voor de vetste sneakers en nieuwe releases van week 14. Met deze week onder meer de duurzame Nike Crater Impact.

Verder in de top 5 van deze week een nieuwe samenwerking tussen Adidas en Prada, een speciale versie van de Converse Chuck 70 High Top en een samenwerking tussen THATBOII x KangaROOS. Maar we beginnen met de meest unieke schoenen van deze week, die je kunt inkleuren met LEGO.

1. Adidas X LEGO UltraBOOST 4.0 DNA

Adidas X LEGO UltraBOOST 4.0, sneakers
(Afbeelding: Adidas)

Eerder deze week las je al over deze sneakers, die je met een paar LEGO-steentjes iedere dag weer kunt personaliseren. Vanaf vandaag (8 april) is het model Adidas X LEGO UltraBOOST 4.0 DNA ook daadwerkelijk te koop. Je betaalt er 160 euro voor. Let wel: dit soort samenwerkingen zijn vaak snel uitverkocht.

2. Nike Crater Impact

nike crater impact, sneakers, nieuwe releases, week 14
(Afbeelding: Nike)

Nike Crater Impact is onderdeel van het duurzaamheidstraject van Nike, waarbij sneakers worden gemaakt van afval. De schoen is gemaakt van minstens 25 procent volledig gerecycled materiaal en heeft een uniek design dat minder afval oplevert dan traditionele designs. De geborduurde Swoosh, efficiënte overlays en gestikte cirkels zijn daar voorbeelden van. Sinds deze week te koop voor 109,99 euro en verkrijgbaar in twee kleurcombinaties.

3. Converse x Kim Jones Chuck 70 High Top

Converse x Kim Jones Chuck 70 High Top, nieuwe releases, sneakers, week 14
(Afbeelding: Converse)

Designer Kim Jones en Converse hebben de handen ineen geslagen voor een nieuwe streetwear-collectie waarin modern design en vintage vibes met elkaar worden gecombineerd. Het pronkstuk uit de collectie is de Converse x Kim Jones Chuck 70 High Top. De sneakers, ook verkrijgbaar in het gebroken wit, koop je voor 160 euro.

4. Prada x Adidas Luna Rossa 21

Prada x adidas Luna Rossa 21, nieuwe releases, week 14
(Afbeelding: Prada)
Prada x adidas Luna Rossa 21, schoenen
(Afbeelding: Prada)
Prada x adidas Luna Rossa 21, sneakers
(Afbeelding: Prada)

De eerste officiële foto’s van de nieuwe samenwerking tussen Prada en Adidas zijn onthuld. De release staat gepland in het voorjaar van 2021, maar een exacte datum is nog niet bekend. De adviesprijs is 695 dollar. Lees hier meer over de nieuwe sneakers.

5. THATBOII x KangaROOS ‘le club’

THATBOII x KangaROOS ‘le club’
(Afbeelding: THATBOII)

THATBOII en KangaROOS hebben de handen ineen geslagen voor dit chique paar handgemaakte sneakers. Het model, le club genaamd, is geïnspireerd op de sport golf. Te koop vanaf 19.00 uur op 8 april voor 250 euro.

Nieuwe sneakers van vorige week

Bekijk hier de nieuwe releases van vorige week, met onder meer de Nike Air VaporMax Evo.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.