Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe auto van miljardair Kim Kardashian is verrassend betaalbaar

Volgens zakenblad Forbes is Kim Kardashian officieel miljardair. Een klein deel van dit vermogen heeft de ster direct uitgegeven aan een gloednieuwe Cadillac Escalade.

Kim Kardashian heeft al een Mercedes Benz G550 4×42 en een Rolls-Royce Ghost. Deze zijn een stuk prijziger, maar een stuk minder imponerend dan de Cadillac Escalade.

Nieuwe Cadillac Escalade voor een nieuwe miljardair

Met een lengte van meer dan 5 meter, een hoogte van 1,9 meter en breedte van meer dan 2 meter is de Cadillac alles behalve een subtiele auto. Kim Kardashian heeft 26-inch wielen onder haar bolide laten zetten, die zelfs onder een Escalade groot lijken. Daarnaast zullen de gigantische sloffen niet bijdragen aan het comfort van de auto.

Ook de lakkleur zien we niet op een normale Escalade. De satijnzilveren lak is aangebracht door Platinum Group, dat ook de velgen en verlagingsveren leverde. Het bedrijf pakte daarnaast de grille aan en zorgde voor wat extra zwarte details.

De verfijnde autosmaak van Kendall Jenner: haar wagenpark uitgelicht

De bolide is waarschijnlijk voorzien van een 6.2 liter V8-benzinemotor met 420 pk en 624 Nm aan koppel. Ook kan Kim Kardashian gekozen hebben voor een 277-pk zescilinder dieselmotor met 277 pk.

Een bescheiden keuze van Kim Kardashian

Hoewel de auto een allesbehalve bescheiden uitstraling heeft, valt de prijs van de Cadillac Escalade wel mee. Prijzen beginnen in de Verenigde Staten al bij 65.000 euro en lopen op tot 85.000 euro. Voor een miljardair een bescheiden prijs. Echte liefhebber dus, net als haar halfzus.

Kim Kardashian is pas net miljardair. Twee dagen geleden werd bekend dat ze meer dan 845 miljoen euro (1 miljard dollar) aan vermogen heeft. Haar vermogen is de afgelopen tijd erg gegroeid. In oktober 2020 was het nog zo’n 780 miljoen dollar (659 miljoen euro). Het vermogen heeft ze naast haar realityserie en social media vooral opgebouwd met KKW Beauty en Skims.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.