Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

3 kansrijke banen als je graag met crypto wil werken

Ben je gefascineerd door alles wat met Bitcoin en cryptocurrency te maken heeft en ben je ervan overtuigd dat crypto de toekomst is? En ben je tegelijkertijd ook op zoek naar een carrièreswitch? Check dan deze drie kansrijke banen.

Volgens een analyse van vacaturewebsite Monster zit de arbeidsmarkt voor cryptocurrency in de lift. Het aantal vacatures met de woorden ‘cryptocurrency’, ‘bitcoin’ of ‘blockchain’ is met 194 procent gestegen van 2017 tot 2018. Nu cryptocurrencies in 2020 en 2021 populairder (en meer waard) zijn geworden dan ooit, zullen de vacatures helemaal met explosieve groei zijn toegenomen.

Kansrijke crypto-banen

Maar aan wat voor soort vacatures kun je dan denken? Hieronder lees je over een aantal kansrijke banen die je kunt uitoefenen als je graag met crypto aan de slag wil.

1. Blockchain/Crypto-redacteur

Blockchain en Bitcoin mogen momenteel dan immens populair zijn, hoe het precies allemaal werkt weet het gros van de bevolking niet. Er is daarom een grote vraag naar mensen die over blockchain en crypto-nieuws kunnen schrijven op een begrijpelijke manier. Niet alleen nieuws- en techwebsites zijn hiernaar op zoek, maar ook cryptobedrijven zelf.

2. Blockchain engineer

Je kunt Blockchain engineer worden bij een toffe start-up of scale-up, waarbij je eventueel volledig remote kunt werken. Maar Blockchain en crypto zijn tegenwoordig zo in opkomst dat ze bijvoorbeeld op het moment van schrijven bij de Rabobank ook een Blockchain engineer zoeken. De vraag hiernaar zal waarschijnlijk alleen maar toenemen.

Om Blockchain engineer te worden, zul je natuurlijk wel een achtergrond moeten hebben in computer science, wiskunde of software-engineering.

3. Financieel adviseur (specialiseren in crypto)

Hoe populairder Bitcoin en andere cryptocurrencies worden, des te meer het grote publiek hierin geïnteresseerd zal raken. Dat betekent ook dat de vraag naar financieel adviseurs die verstand hebben van crypto zal toenemen. Natuurlijk moet je een opleiding doen om erkend financieel adviseur te worden. Maar dit is heel goed mogelijk met een studie bij LOI bijvoorbeeld, waarbij je studeert naast een (fulltime) baan.

Werken in crypto?

Hierboven vind je drie voorbeelden van carrières in crypto. Maar de waarheid is dat start-ups rondom blockchain en cryptocurrency momenteel als paddenstoelen uit de grond schieten. Deze bedrijven hebben mensen nodig met allerlei verschillende soorten skills: van marketing tot data analyse en van strategen tot project managers.

Ben je echt geïnteresseerd in een carrière rondom blockchain en cryptocurrency? Op veel vacaturewebsites zoals Indeed, maar ook op bijvoorbeeld LinkedIn, kun je specifiek zoeken op crypto vacatures. Ook bestaan er inmiddels tal van websites waarop alleen crypto-vacatures zijn te vinden. Enkele voorbeelden zijn Cryptocurrency Jobs, CryptoJobs, Crypto Careers en CryptoJobsList. In veel van deze vacatures zijn bedrijven op zoek naar talentvolle mensen van over de hele wereld en kun je gewoon remote je werk uitvoeren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.