Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Batman jaagt op maffia in trailer voor verfilming van legendarische comic

Batman is wat ons betreft op zijn best in gangsterfilm-achtige verhalen. Alsof Martin Scorsese het verhaal schrijft, met Bruce Wayne als detective. Dat is basically het idee achter The Long Halloween, een klassieke Batman-comic van Jeph Loeb en Tim Sale.

Daarin wordt met een schitterende uitgesproken tekenstijl een keihard misdaadverhaal verteld. Een brute moord tijdens Halloween zet Gotham’s jonge vigilante, de Batman, ertoe aan een pact te sluiten met de enige twee oncorrupte politieagenten van de stad (politie-hoofd James Gordon en officier van justitie Harvey Dent).

Batman: The Long Halloween

Hun missie? The Roman, het hoofd van de beruchte en machtige Falcone-familie, uit te schakelen. Een echte misdaadfamilie. Maar wanneer er meer doden vallen op Thanksgiving en Kerstmis, wordt het duidelijk dat ze, in plaats van ‘gewoon’ gangstergeweld, ook te maken hebben met een seriemoordenaar – van wie de identiteit, met elke tegenstrijdige aanwijzing, moeilijker te onderscheiden wordt.

Er zijn maar weinig misdaadzaken die ooit ‘s werelds beste detective zo op de proef hebben gesteld als het mysterie achter de zogenaamde Holiday Killer.

Een comic die anno 2021 ook nog absoluut de moeite waard is om aan te schaffen. Het is een op zichzelf staand verhaal dat je in één paperback kunt bemachtigen. Ben je niet van de comics? Dan hebben DC en Warner Bros. aankomende zomer een alternatief voor je.

Batman jaagt op maffia in trailer voor verfilming van legendarische comic The Long Halloween
Batman tegenover de Calendar Man in de comic (Afbeelding: DC)

Verfilming in twee delen

The Long Halloween wordt namelijk in twee delen verfilmd. Deze zomer komt Part One van de resulterende animatiefilm uit, met in de herfst nog een Part Two op de planning. Beide delen komen direct op bluray uit.

De stem van Bruce Wayne en daarmee Batman wordt ingesproken door Jensen Ackles (Supernatural). Ook een opvallend castlid is Naya Riviera, de afgelopen zomer overleden Glee-ster die de stem van Catwoman heeft ingesproken. Verder kun je onder andere rekenen op Josh Duhamel (Jupiter’s Legacy) als Harvey Dent en Billy Burke (Twilight) als James Gordon.

Batman jaagt op maffia in trailer voor verfilming van legendarische comic The Long Halloween
Batman in de comic (Afbeelding: DC)

Grote tegenvaller

De regie is in handen van Chris Palmer (Superman: Man of Tommorow). Grote namen dus, maar het slechte nieuws is dat de eerste trailer eigenlijk tegenvalt. Batman: The Long Halloween is een dijk van een klassieker, niet alleen door het meeslepende verhaal.

Juist ook de art van de originele comics dragen daaraan bij. De tekeningen en composities van Tim Sale kunnen zo het musuem in. Ze geven het misdaadverhaal impact, waar de onderstaande trailer eigenlijk een vrij generieke animatiestijl toont.

Het verhaal zal waarschijnlijk alsnog goed uitpakken, maar door te kiezen voor een animatiefilm als medium is Warner Bros. eigenlijk aan een onmogelijke missie begonnen. Live-action is nog zijn eigen ding, animatie gaat qua tekenstijl onvermijdelijk vergeleken worden met het bronmateriaal. Een vergelijking waar Batman: The Long Halloween Part One niet goed vanaf komt.

Check de trailer, lees de comic

Of je nou diehard Batman-fan bent of niet, wij raden je aan vooral de comic aan te schaffen. Voor een paar tientjes, wat de bluray-release van de film waarschijnlijk ook gaat kosten, haal je al een verhaal in huis waar je wel even zoet mee bent.

Hopelijk maakt Warner Bros. snel een concrete releasedatum bekend en gaat de film ons alsnog omver blazen. Wie weet…

Dying is Easy: Joker troeft Batman voor de laatste keer af in korte film

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.