Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Dying is Easy: Joker troeft Batman voor de laatste keer af in korte film

De filmmakers van batinthesun zijn terug met een ambitieus project: een korte film waarin Batman het opneemt tegen de Joker. Het verrassend sterke resultaat kun je nu bewonderen op YouTube.

Van George Clooney en Michael Keaton tot Christian Bale: Batman is door de jaren heen al door een flink aantal grote acteurs gespeeld. Later deze maand krijgen we opnieuw Ben Affleck als Batman te zien, dankzij Zack Snyder’s Justice League. Hij is niet de enige acteur die op dit moment de Caped Crusader vertolkt op het witte doek.

Meerdere Batmans

In The Batman wordt de superheld namelijk gespeeld door Robert Pattinson. Die film krijgen we pas over bijna exact een jaar te zien, maar de eerste trailer werd vorig jaar al onthuld. Dat jaar keren zowel Affleck als Keaton ook terug als het personage, dankzij The Flash. In die film wordt het multiverse naar het DCEU gebracht, vrijwel gelijk met Marvel. Een mooi excuus om allerlei verschillende versies van Batman te introduceren.

Op de Joker moeten we nog iets langer wachten. Ja, Jared Leto keert terug als de schurk in Zack Snyder’s Justice League, maar daar lijkt het de komende jaren ook bij te blijven. Zonde, want de confrontaties tussen Batman en Joker behoren tot de hoogtepunten van DC’s complete geschiedenis.

Gelukkig zijn de fans er ook nog. Generaties aan ambitieuze filmmakers zijn opgegroeid met de Batman-comics. Met als gevolg fanfilms die amper onder hoeven te doen voor de real deal. We vissen bij Manners graag de krenten uit de pap, want er zit ook een hoop amateuristische troep tussen, om het maar even lullig te stellen.

Batman vs Joker in Dying is Easy

Een uitstekend voorbeeld van zo’n ‘krent’ is Batman: Dying is Easy. Een fanfilm van Aaron en Sean Schoenke. Aaron heeft veel ervaring met de wereld van Batman, want hij speelde in het verleden al meerdere rollen in televisieseries rondom de Caped Crusader.

Via crowdfunding-platform IndieGogo zamelden de filmmakers geld in, met een indrukwekkende fanfilm als resultaat. De connotatie van de term ‘fanfilm’ doet het project eigenlijk geen eer aan. Batman (Kevin Porter) heeft net korte metten gemaakt met de Mad Hatter, en moet snel naar Arkham Asylum komen. Joker (Aaron Schoenke) staat namelijk op het punt om te overlijden. Maar het zou de Joker niet zijn als hem niet een morbide twist zou staan te wachten.

Super Power Beat Down

Het resultaat is een verrassend onderhoudende en degelijke korte film. Ondanks het beperkte budget oogt Batman: Dying is Easy professioneel, en Schoenke’s versie van Joker is tof. Het goede nieuws is bovendien dat Dying is Easy geheel gratis op YouTube te bewonderen is. Het perfecte weekend-cadeautje voor de Batman-fans onder ons!

Smaakt het naar meer? Check dan ook hun toffe YouTube-serie Super Power Beat Down, waarin personages uit allerlei franchises het tegen elkaar opnemen. Batman vs Darth Vader, Predator vs Wolverine, Spider-man vs Darth Maul en ga zo maar door. Ze hebben zelfs Stan Lee weten te strikken voor een cameo!

8 nieuwe LEGO-sets voor volwassenen waar je maart mee door komt

IndieGoGo

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.